Sedmo finale / Nezaustavljiva Vekić nastavlja raditi dar-mar po Rusiji: Osječanka pomela nekad drugu tenisačicu svijeta!

Image
Foto: AP Images

Sjajna Vekić u nedjelju će protiv Bertens igrati za treći naslov u karijeri

2.2.2019.
15:13
AP Images
VOYO logo

Nije da ne volimo hvaliti nekoga ili nešto zbog nečega dobrog, ali ono što je Donna Vekić odigrala protiv Vere Zvonareve u polufinalu vrlo jakog (823.000 $) turnira u St. Peterburgu zaslužuje apsolutno svaku moguću pohvalu. Ako kojim slučajem neka još nije izrečena nakon onoga što je priredila dan ranije protiv druge tenisačice svijeta Petre Kvitove.

22-godišnja Osječanka odsprintala je do sedmog finala u karijeri (Taškent 2012. i 2015., Birmingham 2013., Washington 2018.) i u nedjelju će protiv Kiki Bertens (pobijedila Arinu Sabalenku sa 7:6 (5), 6:2) igrati za treći naslov na Touru nakon onih u Kuala Lumpuru (2014.) i Nottinghamu (2017.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastrašujuće dobro

Ništa se, zapravo, nije promijenilo u Donninoj izvedbi od jučer protiv koje je malo toga mogla i finalistica Australian Opena. Ili se možda jest promijenilo, ali - nabolje. Stoga je sasvim logičan ispao rasplet u kojemu je nekad druga igračica svijeta bila tek sudionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kombinacijom preciznih i silovitih udaraca, a posebno sjajnim serviranjem kojim je obavljala pola posla jednostavno je razbijala 34-godišnju Ruskinju koja je prvu od 12 titula osvojila prije 16 godina u našem Bolu. Povela je, doduše, ona s 1:0, ali kasnije je na terenu uglavnom pljesak domaćih navijača zarađivala samo naša Slavonka.

Zvonareva se pritom sve bolje upoznavala sa svakim kutkom terena jer ju je Vekić rastrčala uzduž i proprijeko, tako da je na trenutke to s reketa naše najbolje tenisačice izgledalo malo i zastrašujuće. U pozitivnom smislu, naravno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno se nitko, stoga, neće zaletjeti i dati Bertens sutrašnju ulogu favorita u finalu bez obzira što Nizozemka igra tenis života koji ju je doveo do osmog mjesta na svijetu jer igra ga i Vekić koja će od sljedećeg tjedna biti minimalno 25. reket. Uostalom, u međusobnim susretima vodi naša tenisačica s 3-2, do nove je prednosti stigla upravo na početku ove sezone u Brisbaneu (7:6, 1:6, 7:5).

WTA St. Peterburg:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna Vekić (Hrvatska) - Vera Zvonareva (Rusija) 6:2, 6:2

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo