NEOČEKIVANI FINALE: / Ništa od velikog pothvata Serene Williams!

Image
Foto: AFP

Talijanka Roberta Vinci zaustavila je prvu tenisačicu svijeta Serenu Williams u pohodu na kalendarski Grand Slam, svladavši je u polufinalu US Opena s 2:6, 6:4, 6:4.

11.9.2015.
21:21
AFP
VOYO logo

U subotnjem će finalu u New Yorku tako igrati dvije Talijanke, jer je u prvom polufinalnom susretu Flavia Pennetta nadigrala drugu nositeljicu, Rumunjku Simonu Halep, sa 6:1, 6:3.

Nakon osvajanja Australian Opena, Roland Garrosa i Wimbledona Sereni Williams je za ponavljanje pothvata Steffi Graf iz 1988. godine trebao naslov i na domaćem US Openu. Stigla je na dvije pobjede od toga, ali tu je i ostala. Vinci (32) je u svom prvom nastupu u polufinalu nekog Grand Slam turnira priredila senzaciju, nakon što je izgubila prvi set s 2:6, uspjela je preostala dva dobiti sa po 6:4, a u trećem je nadoknadila i break zaostatka jer je Serena osvojila prva dva gema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu i Pennetta

Vinci, koja je prije US Opena zauzimala 43. mjesto na WTA ljestvici, uspjela je po prvi puta u karijeri svladati Serenu, nakon što je izgubila sva četiri prethodna dvoboja. U dosadašnjoj karijeri Vinci je osvojila devet turnira, a najbolji renking u karijeri bilo joj je 11. mjesto iz lipnja 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Pennetta (33) je plasmanom u finale US Opena ostvarila najveći uspjeh u karijeri, dosada je na nekom Grand Slam turniru najdalje stigla do polufinala, upravo u New Yorku prije dvije godine. Trenutačno je Pennetta 26. igračica svijeta, ukupno je u karijeri osvojila deset turnira, a najbolji plasman na WTA ljestvici bilo joj je 10. mjesto u kolovozu 2009.

POLUFINALE US OPENA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roberta Vinci (Ita) - Serena Williams (SAD/1) 2-6, 6-4, 6-4

Flavia Pennetta (Ita/26) - Simona Halep (Rum/2) 6-1, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo