NAJVEĆA SENZACIJA VEĆ NA STARTU: / Šokirani Đoković u suzama napustio olimpijski turnir

Image

Uvjerljivo vodeći tenisač svjetske ljestvice Srbin Novak Đoković okončao je svoj nastup u pojedinačnoj konkurenciji turnira na Olimpijskim igrama već u 1. kolu.

8.8.2016.
6:35
VOYO logo

Del Potro je trenutačno 141. igrač svijeta, ali i igrač koji vrijedi kudikamo više i čija bi karijere bila mnogo trofejnija da ju nisu obilježile ozljede. Nekoć četvrti reket svijeta, osvajač US Opena iz 2009 i brončani s londonskih Igara kreirao je veliku senzaciju gurnuvši Đokovića u poraz i suze nakon neočekivanog ispadanja već na startu turnira na kojem je imao ulogu izrazitog favorita.

Ostaje na pekinškoj bronci

Đoković je u Rio stigao po zlato i mnogi su bili spremni okladiti se da će do njega i doći, prvenstveno zbog svoje igre, ali i činjenice da turnir propuštaju mnogi igrači iz vrha svjetskog poretka. Nije tako mislio i Del Potro kojem je ovo bila četvrta pobjeda u petnaestom meču protiv Đokovića kojeg je ostavio bez medalje i 2012., svladavši ga u borbi za broncu u Londonu. Đoković, kojem je ovaj poraz itekako teško 'pao', ostaje na pekinškoj olimpijskoj bronci i u turniru parova u kojem nastupa zajedno s Nenadom Zimonjićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlozi se kriju u dobroj Del Potrovoj igri, ali i omjeru neprisiljenih pogrešaka (32) i winnera (26) koji je srpski tenisač ostvario. Ostale je objasnio sam Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Užasno boli'

"Čestitke Del Potru, on je sjajan momak i još bolji tenisač. Imao je mnogo poteškoća sa ozljedama posljednjih nekoliko godina, nedostajao je tenisu, vidjeli ste i večeras. I u presudnim trenucima je odigrao bolje, zato mi ostaje da mu čestitam na izvanrednom nastupu", prenosi Kurir Đokovićeve riječi.

"Ovo je težak, možda i najteži poraz u mojoj karijeri. Sigurno da ovo nije moj posljednji poraz, niti sam ja posljednji sportaš koji će izgubiti na Olimpijskim igrama, ali sada ovako, odmah poslije meča, boli užasno. S obzirom da su se mnogi ljudi oslanjali na mene i mnogo očekivali, ja im se ispričavam što sam ih iznevjerio. To je sport. Idemo dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim zvučati kao da sada kukam, ali sve što sam postigao podarili su mi Bog i život, na čemu sam izuzetno zahvalan. Ove Olimpijske igre su bile toliko željno iščekivane, a nisam mogao pružiti maksimum. Ne tražim izgovor. Tužno je završiti na ovaj način", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo