NADAL UNAPRIJED ZNAO DA ĆE KORONA IZAZVATI KAOS: / Susreo jednu od najmoćnijih osoba svijeta - 'Rekao je da će se sve zakomplicirati'

Image
Foto: Profimedia

Rafael je znao još u veljači da bi se stvari mogle itekako zakomplicirati

3.4.2020.
12:28
Profimedia
VOYO logo

Bivši trener i stric jednog od najboljih tenisača svih vremena, Španjolca Rafaela Nadala, Toni Nadal, gostovao je u radio emisiji "El Transistor" u kojoj je govorio o trenutačnom stanju u tenisu prouzrokovanom pandemijom koronavirusa.

Otkrio je tom prilikom jedan zanimljiv detalj vezan za samu pandemiju, odnosno, kako je njegov nećak Rafael znao još u veljači da bi se stvari mogle itekako zakomplicirati. Naime, slučajno se na turniru u Južnoj Africi vidio s Billom Gatesom koji mu je tada rekao da će virus izazvati ogromne probleme u svijetu. Bilo je to još dok je virus harao samo u Kini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rafael je u veljači razgovarao s Gatesom i tada mu je prvi čovjek Microsofta rekao da će se zakomplicirati sve ono što se tada događalo u Kini", rekao je Toni Nadal.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Rafael Nadal's coach and uncle Toni Nadal on day nine of the Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis and Croquet Club, Wimbledon., Image: 456642436, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only. No commercial use without prior written consent of the AELTC. Still image use only - no moving images to emulate broadcast. No superimposing or removal of sponsor/ad logos, Model Release: no, Credit line: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

'Živjet ćemo u nesigurnosti'

Na koncu je ispalo baš tako, virus je paralizirao svijet pa tako i svijet sporta, a Toni Nadal tvrdi da se će se sada neke stvari promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam hoće li nas ovo poremetiti, jer ljudi imaju tendenciju da brzo zaborave stvari. Ipak, ovo je prilika da zavirimo u sebe i počnemo pamtiti... Do kada će sve trajati? Dok ne pronađemo lijek. Priča je vrlo složena i živjet ćemo u nesigurnosti i opasnosti od ovog virusa sve dok se ne pronađe adekvatna zaštita od njega", rekao je Nadalov stric.

"Svi imaju isti cilj, a to je spasiti živote. Niti jedna zemlja nije bila spremna za sve ovo. Političari bi trebali nastupati bez fanatizma i oni su ti koji moraju braniti društvo, a ne svoje ideale. U cijelu priču se moraju uključiti i stručnjaci", naglasio je još.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo