Ispao s turnira / Kanadski tenisač poludio u meču protiv Nadala: Vikao je na suca, optužio ga je i na korupciju

Denis Shapovalov ispao je s prvog Grand Slam turnira u sezoni u Australiji nakon što ga je izbacio legendarni Rafael Nadal.

25.1.2022.
20:36
VOYO logo

Rafael Nadal porazio je Denisa Shapovalova s rezultatom od 6-3, 6-4, 4-6, 3-6 i 6-3. S tim rezultatom, legendarni Španjolac izborio je 36. polufinale na Grand Slamovima, od kojeg mu je ovo sedmo u Australiji.

Nadal je prva dva seta uzeo bez previše muke, ali u trećem setu osjetio je probleme u želudcu. Nakon problema u četvrtom setu, Nadal je uzeo medicinski timeout i otišao u svlačionicu na zahod i presvlačenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli proces trajao je ukupno oko šest i pol minuta, što je unutar pravila. Međutim, Shapovalov je bio prilično bijesan što je glavni sudac dozvolio Španjolcu tako puno vremena.

— Wide World of Sports (@wwos) January 25, 2022

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal: 'Po mome mišljenju, Denis je bio u krivu'

Rafael Nadal nekako je izvukao peti set. Shapovalov je radio grešku nad greškom, a nakon što mu je uzeo break i poveo 2-0 u setu, Nadal je rutinski servirao do kraja meča za pobjedu.

"Pratio sam sva pravila, u tome je stvar. Po mome mišljenju, Denis je bio u krivu. Razumijem da je upravo izgubio set i da je na neki način htio brzo igrati. Ali mislim da mora razumijeti da obično imaš malo vremena za promjenu odjeće," komentirao je Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promijenio sam odjeću nakon drugog seta, pratio me čovjek i odbrojavao mi je vrijeme. Pratio sam vrijeme koje su mi dali," kaže.

Nadala čeka dva dana odmora, a u četvrtak će odmjeriti snage s Matteom Berrettinijem, sedmim reketom svijeta koji je danas također u pet setova izbacio Gaela Monfilsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo