NADAL SE VRAĆA NA JEDNOM OD SVOJIH OMILJENIH TURNIRA: / Organizatori bijesni zbog odluke vlasti o praznim tribinama - 'To je ogromna nepravda'

Image
Foto: Profimedia

Španjolac je ovaj turnir osvajao devet puta

8.9.2020.
15:31
Profimedia
VOYO logo

Organiziranje teniskog turnira iz Masters 1000 serije u Rimu bez gledatelja je "ogromna nepravda", dok istovremeno Roland-Garros smije imati gledatelje na tribinama, smatra Talijanski teniski savez (FIT).

"To je ogromna nepravda. Dok je drugim sportovima u drugim talijanskim regijama odobreno da prihvate tisuće gledatelja, nitko neće smjeti ući na stadion i gledati najveći sportski događaj u zemlji", istaknuo je u utorak na konferenciji za novinare predsjednik FIT-a AngeloBinaghi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nekoliko sportskih događanja u rujnu u Italiji dana su odobrenja za manji broj gledatelja (F1 u Mugellu, MotoGP u Misanu, prijateljske nogometne utakmice) pa su se organizatori turnira u Rimu, koji se održava od 14. do 21. rujna, nadali da će dobiti odobrenje za oko 6.000 gledatelja dnevno, podijeljenih u četiri razičlite zone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim njihovi različiti protokoli koji su podneseni zdravstvenim vlastima su dobili negativan odgovor, nastavlja Binaghi. Pa čak i protokol Francuskog teniskog saveza kojem je dopušteno da na Roland Garrosu (od 27. rujna do 11. listopada) primi do 11.500 gledatelja dnevno.

Prošle je godine Mastesr u Rimu pratilo više od 220.000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine u Rimu bi se natjecanjima trebao vratiti drugi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal, koji je ovaj turnir osvajao devet puta, a koji je zbog koronavirusa odustao od nastupa na US Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo