NADAL PROTIV CHUNGA ZA POTVRDU BROJA JEDAN: / Najbolji korejski tenisač pomeo Zvereva

Image
Foto: AFP, GABRIEL BOUYS

Najbolji korejski tenisač 21-godišnji Hyeon Chung (ATP - 55.) svladao je sa 6-0, 6-2 Nijemca Mischu Zvereva u 1. kolu ATP turnira Masters 1000 serije u Parizu te će u 2.

30.10.2017.
15:17
AFP, GABRIEL BOUYS
VOYO logo

Nadal će u tom dvoboju pobjedom moći i teoretski potvrditi naslov najboljeg igrača za 2017. godinu, jer bi pobjedom stvorio nedostižnu prednost u odnosu na Rogera Federera, koji je u nedjelju, nakon ukupno osmog trijumfa na turniru u njegovom rodnom gradu Baselu, odustao od nastupa u pariškom Bercyju.

MARIN ČILIĆ PAO ZA JEDNO MJESTO: Prvi hrvatski reket sad je peti tenisač svijeta

"Odigrao sam pet mečeva u šest dana, a na turniru u Baselu se uvijek i emotivno mnogo više iscrpljujem. Moje tijelo žudi za stankom. Žao mi je zbog Pariza i tužan sam što moram odustati", izjavio je Federer koji će imati dva tjedna vremena za liječenje bolova u leđima kako bi što spremniji dočekao nastup na londonskom ATP finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarac je tako pokazao da ga ne zanima borba za 'broj 1' pod svaku cijenu. Jedini scenarij po kojem bi Federer još uvijek mogao završiti 2017. na čelu ATP ljestvice je u rangu "nemoguće misije": Chung bi morao pobijediti Nadala u Parizu, potom bi Španjolac u Londonu morao ostati bez ijedne pobjede, a Švicarac osvojiti naslov bez poraza i osvojiti maksimalnih 1500 bodova kojima bi nadoknadio trenutačni bodovni zaostatak (1460 bodova).

Prvi nastup hrvatskih tenisača u Parizu dogodit će se u utorak, kad će se Borna Ćorić boriti protiv Nijemca Jan-Lennarda Struffa za plasman u 2. kolo i pravo igranja protiv 3. nositelja, Marina Čilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


ATP Pariz - 1. kolo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hyeon Chung (Kor) - Mischa Zverev (Njem) 6-0, 6-2

Robin Haase (NED) bat Steve Johnson (USA) 6-2, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peter Gojowczyk (GER) bat Ryan Harrison (USA) 7-6 (7/5), 6-3

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo