Play ponuda

I to se dogodilo, Nadal 'razbio' Đokovića!

shimmer fallback

Napokon se i to dogodilo. Nakon skoro godinu i pol dana španjolski tenisač Rafael Nadal je pobijedio Novaka Đokovića i to u finalu ATP turnira u Monte Carlu je bilo 6:3, 6:1.

22.4.2012.
16:11
Play ponuda

Osvojio je drugi tenisač svijeta tako osmi uzastopni naslov na ovom turniru, odnosno, dobio je 42. meč zaredom na zemlji Monte Carla. Meč je trajao samo jedan sat i 18 minuta, a Nadal je potpuno razbio čovjeka koji ga je dobio sedam puta zaredom. U sedam uzastopnih finala.

Meč je zapravo trajao samo nekoliko gemova u prvom setu (do 4:3 u prvom setu). Od tog trenutka, pa do kraja meča, srpski je tenisač uhvatio jedan jedini gem - break za 4:1 u drugom setu. Nadal je od početka do kraja ostao itekako čvrst. Nije posustao u niti jednom trenutku i lomio je suparnika kako to radi protiv svih ostalih suparnika u svijetu tenisa. Natjerao je Đokovića na silne pogreške i prava borba se, zapravo, nije niti razvila zbog potpune dominacije Španjolca.

Prvi je break Nadal napravio već kod 1:1, nakon čega je prvi set potvrdio na samom kraju novim oduzimanjem servisa suparnika. U drugom je Španjolac protutnjao do 4:0 i time zaključio meč, pa mu nije niti naškodio break Đokovića kod tih 4:0.

Nadal je dominirao u svakom pogledu, pa je tako osvojio čak 85 posto poena nakon prvog servisa (22 od 26). Došao je do čak osam break-prilika i iskoristio ih pet. Osvojio je ukupno 22 poena više u meču (54-32).

Bio je ovo njihov već 31. međusobni meč u karijeri, te Nadal sada ima 17-14.

Play ponuda
Play ponuda