Sudar najboljih / Nadal i Medvedev igraju za titulu u Australiji, zašto će najveći gubitnik biti Đoković?

Image

Rafael Nadal i Daniil Medvedev odmjeriti će snage u finalu prvog Grand Slama sezone, Australian Openu. Ulozi su prilično visoki.

30.1.2022.
8:00
VOYO logo

Najbolji tenisači na ovogodišnjem Australian Openu su Daniil Medvedev i Rafael Nadal. Međutim, osim međusobnog susreta, oba igrača sutra imaju prilično bitne uloge u borbi s Novakom Đokovićem.

Naime, Nadal ima dvadeset pobjeda na Grand Slam titula. Jednako toliko ima i Novak Đoković, kao i Roger Federer. Nekako je prikladno da ova tri najveća tenisača u povijesti ulaze u zalaske karijera izjednači. Stoga, svaka nova pobjeda vrijedi više nego ikad prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Medvedev je pobjednik posljednjeg Grand Slama. U rujnu je porazio Đokovića u finalu US Opena i time osvojio prvu Grand Slam titulu. Također, Medvedev je uskratio Đokovića za njegovu 21. titulu, čime bi postao najuspješniji tenisač u povijesti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto Đokoviću ne paše nijedan ishod?

Finale Australian Opena nije prvi put da se Nadal i Medvedev sastaju u finalu nekog Grand Slama. Vidjeli su se i u finalu US Opena, a pobijednik je bio Nadal. Kako god finale završilo, Novaku Đokoviću rezultat neće biti povoljan.

S pobjedom Nadal će se probiti na prvo mjesto po pobjedama na Grand Slamovima. Idući Grand Slam je u Francuskoj, gdje je Nadal uzeo čak trinaest titula i sigurno će biti favorit za novu titulu na Roland Garrosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Medvedev će se s pobjedom probiti na prvo mjesto ATP liste tenisača. Na prvu to možda ne zvuči toliko posebno, ali odkad je Roger Federer sjeo na prvo mjesto davne 2004, samo su još Nadal, Đoković i Andy Murray bili rangirani kao najbolji reket na svijetu.

Očito je da su ulozi finala u Australiji prilično visoki za oba finalista, ali i za najboljeg tenisača svijeta, koji je nakon velike drame ipak deportiran iz Australije i izgubio pravo za obranu titule u Australiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP pratite na Eurosportu u sklopu PLAY Premium paketa.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo