Novo veliko slavlje: Bio je to dan hrvatskog tenisa!

Mirjana Lucic-Baroni je osvojila WTA turnir u Quebec Cityju. Makaranka je u finalu s 6:4, 6:3 nadigrala favoriziranu Venus Williams i upisala se u tenisku povijest.

14.9.2014.
20:17
VOYO logo

Bio je to dan iz snova za hrvatsku tenisacicu Mirjanu Lucic-Baroni. Nakon sto je u finalu WTA turnira u Quebecu pobijedila Amerikanku Venus Williams sa 6-4, 6-3, 32-godisnja hrvatska tenisacica je dva sata kasnije slavila i u konkurenciji parova.

Lucic i Cehina Lucia Hradecka su u finalnom dvoboju pobijedile Njemicu Juliu Georges i Cehinju Andreu Hlavackovu 6-3, 7-6 (8) za sat i 27 minuta igre. Za 32-godisnju hrvatsku tenisacicu bila je to treca turniska pobjeda u parovima nakon sto je 1998. pobijedila na Australian Openu i u Tokiju, na oba turnira u paru s Martinom Hingis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucic-Baroni je i u singlu posljednji put slavila prije 16 godina i to u Bolu na Bracu. Dakle, titulu na WTA touru je cekala dugih 16 godina, a onda u istom danu osvojila dvije turnirske titule. Mirjana je usla u povijest kao tenisacica s najvecim razmakom izmedu dva osvojena turnita. Do sada je rekord drzala Japanka Kimiko Date s 13 godina razmaka izmedu dva naslova.

//www.youtube.com/embed/zpq7JeVUQVM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije finala parova Lucic-Baroni je svladala Amerikanku Venus Williams sa 6-4, 6-3 nakon sat i 23 minute igre. Bio je to njezin treci turnirski naslov u karijeri, a prva dva je osvojila na Bolu 1997. i 1998.

Protiv bivse prve igracice svijeta Lucic-Baroni je lose krenula, izgubila je svoj servis u prvoj igri, a kod 1-3 je bila suocena s jos dvije break-lopte za 1-4. No, kada je uspjela izvuci taj gem, odmah je u sljedecoj igri oduzela servis Williams, da bi kod vodstva 5-4 jos jednom ostvarila break i stigla do prve dionice igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je kod vodstva 1-0 u drugom setu propustila 0-40, Lucic-Baroni je prva stigla do breaka i u drugom setu povevsi sa 3-1. Iako je dopustila Amerikanki povratak u drugi set izgubivsi servis kod vodstva 4-2 iako je imala 40-15 u toj igri, Lucic-Baroni je ostvarila novi break za 5-3, a potom suvereno odservirala za mec. Inace, bio je ovo treci medusobni susret Lucic-Baroni i Venus Williams i prva pobjeda nase igracice. U prethodna je dva meca ukupno osvojila sest gemova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo