Melzer u Zagrebu pregazio Petzschnera

Austrijski tenisač Jürgen Melzer uspješan prolaz kroz kvalifikacije okrunio je u 1.

31.1.2012.
18:19
VOYO logo

Nakon što nije dobio traženu pozivnicu organizatora za glavni ždrijeb u kojem bi zauzeo poziciju 2. nositelja, 41. igrač s ATP ljestvice Jürgen Melzer odlučio je igrati kvalifikacije zagrebačkog ATP turnira i, čini se, donio ispravnu odluku.

Nakon lagane tri kvalifikacijske pobjede Austrijanac je vrlo dobro upoznao podlogu i skupio samopouzdanje, pa je na startu glavnog ždrijeba za samo 50 minuta pregazio 56. tenisača svijeta Nijemca Philippea Petzschnera sa 6:1, 6:3 te tako došao do prve pobjede u njihova četiri međusobna ogleda. U slijedećoj rundi Melzera očekuje susret s 5. nositeljem Talijanom Andreasom Seppijem s kojim ima omjer 3-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti nositelj Ukrajinac Sergej Stahovskij koji je kao lucky looser 2008. godine osvojio PBZ Zagreb Indoors zaustavljen je već u 1. kolu. Ždrijeb ga nije mazio jer je morao na megdan s vrlo kvalitetnim i, doduše prečesto nepredvidljivim, 3. nositeljem Rusom Mihailom Južnim.

Južnij je bio bolji u dva seta sa 6:4 i 7:6(4), a za četvrtfinale će ruski tenisač odmjeriti snage s boljim iz dvoboja našeg Antonija Veića i Slovenca Grege Žemlje. Južnij (3) – Stahovskij (4) 6-4, 7-6(4) Melzer – Petzschner 6-1, 6-3 Bogomolov (2) - Marcan 6-3, 6-1 Berrer - Chiudinelli 7-6(3), 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo