NAKLON DO PODA, MAJSTORE / Mate Pavić osvojio Roland Garros, sada ima sva četiri Grand Slama

Image
Foto: Profimedia

Prije ovoga je osvojio Australian Open 2018. s Austrijancem Marachom, Wimbledon je osvojio s Nikolom Mektićem 2021., dok je na US Openu bio najbolji 2020. godine u paru s Brazilcem Soaresom

8.6.2024.
19:20
Profimedia
VOYO logo

Mate Pavić, 30-godišnji hrvatski tenisač, osvojio je Roland Garros sa svojim partnerom Marcelom Arevalom iz Salvadora, u finalu turnira parova svladali su talijansku kombinaciju Simonea Bolellija i Andreu Vavassorija sa 7-5, 6-3.

Image
KONAČNI OBRAČUN /

Zverev protiv Alcaraza u finalu Roland Garrosa

Image
KONAČNI OBRAČUN /

Zverev protiv Alcaraza u finalu Roland Garrosa

Pavić je time kompletirao sva četiri Grand Slam turnira u karijeri, u igri parova. Ranije je osvojio Australian Open 2018. s Austrijancem Marachom, Wimbledon je osvojio s Nikolom Mektićem 2021., dok je na US Openu bio najbolji 2020. godine u paru s Brazilcem Soaresom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sva četiri Grand Slam trofeja u igri parova Pavić još ima tri naslova na Grand Slam turnirima u mješovitim parovima. Njegov partner, 33-godišnji Arevalo, ove je subote osvojio svoj drugi Grand Slam u karijeri, premijerni je također proslavio u Roland Garrosu 2022. godine s Rojerom.

Pavić je prije slavlja ove godine dva puta u karijeri igrao finale Roland Garrosa te je u njima gubio, ali je dočekao treću sreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu finala, kod 5-5, Talijani su propustili čak četiri break-prilike. Pavić i Arevalo su odmah nakon spašenog neizvjesnog gema napravili break i time dobili prvi  set.

U drugoj dionici Talijani su prvi došli do breaka, kod 1-1, ali su Pavić i Arevalo odmah vratili izgubljeno, a naknadno još jednom oduzeli servis suparnicima koji je bio dovoljan na putu do konačne pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo