nove ATP i WTA ljestvice / Martić i Vekić poboljšale svoje plasmane, Čilić i Ćorić zadržali dobre pozicije

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Promjena na vrhu svjetskog tenisa nije bilo. Rafael Nadal i Simona Halep još su uvijek najbolji.

17.9.2018.
10:56
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Kako prošloga tjedna nije održan niti jedan ATP turnir zbog dvoboja Davis Cupa na vrhu ljestvice najboljih tenisača svijeta nije bilo nikakvih promjena pa je tako i najbolji hrvatski igrač Marin Čilić ostao na šestom mjestu.

Junak polufinalne pobjede protiv SAD-a u Davis Cupu u Zadru Borna Ćorić i dalje je na 18. poziciji, dok je 39-godišnji veteran Ivo Karlović napredovao za jedno mjesto i sada je 137.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu je i dalje Španjolac Rafael Nadal ispred Švicarca Rogera Federera i Srbina Novaka Đokovića

Martić i Vekić popravile plasmane, Halep i dalje na vrhu

Jedine dvije hrvatske tenisačice koje se nalaze među 100 najboljih na svijetu, Petra Martić i Donna Vekić, popravile su svoj plasman na novoj WTA ljestvici za po dva mjesta te trenutačno zauzimaju 36., odnosno 45. poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić je nadomak najboljeg renkinga u karijeri, 34. mjesta, stigla plasmanom u četvrtfinale Quebeca dok je Vekić profitirala padom Belgijanke Alison Van Uytvanck i Mađarice Timee Babos.

Veliki pad doživjela je Jana Fett koja je izgubila 42 pozicije i sada je 171. igračica svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednica turnira u Hiroshimi, Tajvanka Su-Wei Hsieh popravila je plasman za 11. mjesta i sada je 29., dok je pobjednica Quebeca Francuskinja Pauline Parmentier napredovala za 21 mjesto i sada je 48.

Među 10 najboljih nije bilo promjena, na vrhu je Rumunjka Simona Halep ispred Dankinje Caroline Wozniacki i Njemice Angelique Kerber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo