drama u areni / Marin Čilić ispustio 2-0 protiv Del Potra: u petom meču odlučuje Ivo Karlović!

Image

Izjednačujući bod za Argentinu osvojio je Juan Martin Del Potro pobijedivši Marina Čilića nakon pet setova i pet sati igre 6-7 (4), 2-6, 7-5, 6-4, 6-3.

27.11.2016.
18:57
VOYO logo

ZAGREB - Teniska reprezentacija Argentine izjednačila je na 2-2 protiv Hrvatske u finalu Davis Cupa koje se igra u zagrebačkoj Areni.

Izjednačujući bod za Argentinu osvojio je Juan Martin Del Potro pobijedivši MarinaČilića nakon pet setova i pet sati igre 6-7 (4), 2-6, 7-5, 6-4, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to sjajan meč dostojan velikog finala, a Del Potro je stigao do pobjede nakon što je gubio 0-2 u setovima. Oduka o pobjedniku bit će poznata nakon petog meča između Ive KarlovićaFederica Delbonisa ili Leonarda Mayera.

Čilić je uraganski ušao u meč nošen s više od 15,000 naših navijača. Uz rani 'break' poveo je 3-0 i 4-1. Nažalost, u sedmoj igri Del Potro je vratio izgubljeni servis, a potom izjednačio na 4-4. Odluka o prvom setu pala je u trinaestoj igri. Čilić je poveo 5-0, pa 6-2 i potom propustio tri set lopte. Srećom, ne i četvrtu. Nakon 71 minute igre prvi hrvatski reket je poveo 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Čilić je briljirao. U petoj igri prvi put je oduzeo protivnički servis, a isto je učinio i kod vodstva 5-2 osvojivši drugi set 6-2 za 47 minuta igre.

Del Potro je prvi servirao u trećem setu i poveo 1-0, a potom imao dvije brek lopte za vodstvo 2-0. Čilić se spasio sjajnim servisima izjednačivši na 1-1, nakon čega su oba tenisača držala svoje servise do rezultata 6-5 za Argentinca. Čilić je servirao za 'tie-break', no Del Potro je odigrao sjajan gem oduzevši Čiliću servis za 7-5 i smanjene vodstvo na 2-1 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom setu vidjeli smo gotovo identičan rasplet. Prve probleme Čilić je imao u četvrtoj igri kada je spasio dvije break lopte. No, u desetoj igri Argentinac je stigao do nove tri lopte za obrat, ujedno i tri set lopte. Čilić je prve dvije spasio, no ne i treću i Del Potro je dobio set 6-4 za izjednačenje na 2-2.

Odlučujući, peti set nije mogao bolje početi. Čilić je već na startu oduzeo protivniku servis. Nažalost, radost je kratko trajala. Del Potro je već u idućoj igri vratio izgubljeni servis poravnavši na 1-1. Novi udarac Čilić je doživio u sedmoj igri kada je Del Potro načinio novi 'break' za veliko vodstvo 5-3. U idućem gemu Argentinac je obranio svoj servis za 6-3 i ostvario veliku pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov jedanaesti međusobni susret i devete pobjeda argentinskog tenisača pri čemu i šesta uzastopna. Čilić je posljednji put pobijedio Del Potra, koji je ove godine dobio nagradu za povratnika godine, prije pet godina.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo