Francuska mijenja zakon / Loše vijesti za Novaka: Ako se ne cijepi, Đokoviću ugrožen nastup na Roland Garrosu?

Image
Foto: profimedia.hr

Oglasila se i francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu koja je objavila kako je ta zemlja promijenila stav o necijepljenim sportašima te je otkrila da će potvrda o cijepljenju biti nužna za prisustvovanje sportskim događanjima.

17.1.2022.
12:42
profimedia.hr
VOYO logo

Novak Đoković je nakon višednevne sudske i javne bitke s australskim vlastima deportiran i neće biti u mogućnosti ove godine braniti titulu na Australian Openu no loše vijesti ne prestaju stizati. Naime, ako Đoković ustraje u svom otporu cijepljenju postoji mogućnost da će biti primoran propustiti Roland Garros, Wimbledon i US Open.

Za ulazak u Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države potrebno je biti u potpunosti cijepljen već od ranije, a danas se oglasila i francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu koja je objavila kako je ta zemlja promijenila stav o necijepljenim sportašima te je putem svog službenog Twitter profila otkrila da će potvrda o cijepljenju biti nužna za prisustvovanje sportskim događanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zakon o potvrdi o cijepljenju će se odnositi na sve koji su profesionalni sportaši ili gledatelji, bilo za strance ili Francuze", napisala je Maracineanu te istaknula kako nužno promicati Covid potvrde na međunarodnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji mogućnost promjene situacije do Roland Garrosa

Veliki je to zaokret znamo li da je prije svega deset dana francuska ministrica sporta izjavila kako će stranim profesionalnim sportašima biti omogućeno izuzeće kako bi mogli nastupiti na Roland Garrosu, piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak francuska ministrica sporta ostavila je mogućnost da se do Rolland Garrosa nešto i promijeni.

"Vidite, što se tiče Roland Garrosa, to je u svibnju. Situacija se može promijeniti i nadamo se da će biti bolja, pa ćemo vidjeti, ali jasno je da nema iznimki", navodi Reuters riječi ministrice Maracineanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ako situacija ostane nepromijenjena, Đoković neće propustiti samo Grand Slamove već i nekoliko turnira iz serije Masters 1000 poput Indian Wellsa, Miamia i Cincinnatia.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo