Sprema li se čudesno finale? / Ljubitelji tenisa sanjaju: Federer i Nadal koračaju prema velikom međusobnom finalu

Image
Foto: AP Images

Prije Australian Opena bilo je nezamislivo, no uoči četvrtfinala sve je realnije da bi se u finalu mogli sastati Roger Federer i Rafael Nadal, legendarni tenisači čije su rivalstvo mnogi odavno zaključili.

23.1.2017.
14:34
AP Images
VOYO logo

"Bilo bi to idealno, epsko finale", najavljuje teniska javnost sve realnije finale Australian Open između Rogera FedereraRafaela Nadala, osvajača ukupno 31 Grand Slam naslova. 

Nakon ispadanja prvih dvaju nositelja, Murrayja i Đokovića, širom se otvorio prostor za igrače koji prije turnira nisu kotirali među najizglednijim favoritima. Upražnjena mjesta - na kojima su prije turnira svi vidjeli prvu dvojica igrača svijeta - mogli bi popuniti najiskusniji članovi Velike četvorke - Federer i Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarac je magiju svoje igre prikazao pobijedivši Berdycha i Nishikorija. Ispadanjem Murrayja od Zvereva, otvara mu se velika prilika, možda i za ulazak u finale.

Federerov put, dakle, najprije vodi preko četvrtfinalnog protivnika Mische Zvereva, igrača u životnoj formi. No, čudesni Švicarac je uvjeren da ima rješenje za njega. "Očito, Mischa igra na najvišoj razini. Osjeća se sjajno. Vjerojatno najbolje otkad je u tenisu. Bit će to različit meč u odnosu na prethodne. Igrao sam protiv ljevorukog igrača (Melzer) u prvom kolu, trenirat ću s ljevakom kako bih bio spreman za taj meč", kazao je Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U donjem dijelu ždrijeba sve u svoju korist slaže Rafael Nadal, koji nije igrao u Grand Slam finalu više od dvije godine. Španjolac je "preživio" mlađeg Zvereva u pet setova, a uvjerljivije je svladao Gaela Monfilsa, završivši meč i program Rod Laver Arene nešto prije ponoći (ranije nego prijašnjih dana). Njegov slijedeći suparnik je Raonić.

Polufinalni mečevi također donose prolazne prepreke dvojici velikana, koji i u četvrtom desetljeću života igraju fantastičan tenis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je zadnja prilika da vidimo finale Federera i Nadala na Grand Slamu, Murray i Đoković će se sigurno bolje pripremiti za slijedeće velike turnire", jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Bilo bi to epsko finale dvojice velikih rivala, čije je rivalstvo splasnulo posljednjih godina i zaustavilo se, zasad, na 34 međusobna dvoboja. Ljubitelji tenisa sanjaju 35. meč, i to u nedjeljnjom finalu ispod melbournškog sunca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati
Australian Open (m), osmina finala:
Rafael Nadal (9/Špa) - Gael Monfils (6/Fra) 6:3, 6:3, 4:66:4.
Miloš Raonić (3/Kan) - Roberto Bautista Agut (13/Špa) 7:6 (6), 3:6, 6:4, 6:1.
David Goffin (11/Bel) - Dominic Thiem (8/Aut) 5:7, 7:6 (4), 6:2, 6:2.
Grigor Dimitrov (15/Bug) - Denis Istjomin (Uzb) 2:6, 7:6 (2), 6:2, 6:1.

Četvrtfinale:
Mischa Zverev (Njem) - Roger Federer (17/Švi)
Stan Wawrinka (4/Švi) - Jo-Wilfried Tsonga (12/Fra)
Rafael Nadal (9/Špa) - Miloš Raonić (3/Kan)
David Goffin (11/Bel) - Grigor Dimitrov (15/Bug)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo