DVOSTRUKI USPJEH HRVATA: / Čilić stigao do Nadala, Karlović do Gasqueta

Image
Foto: AFP

Nakon Marina Čilića i Ivo Karlović izborio je plasman u četvrtfinale ATP turnira tenisača u Baselu.

29.10.2015.
16:06
AFP
VOYO logo

Čilić je u odličnoj predstavi po dvaput oduzimao servis Gabašviliju u oba seta te imao niz od sedam uzastopnih gemova od 4-3 u prvom do 5-0 u drugom setu, a za pobjedu je trebao samo 75 minuta. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga uvjerljiva pobjeda hrvatskog tenisača.

Čilić protiv Nadala ima 1-2

Čilića u petak čeka dvoboj protiv nekadašnjeg najboljeg tenisača svijeta, Španjolca Rafaela Nadala. Za Marina će to biti drugi nastup u četvrtfinalu turnira u Baselu na kojem nije igrao od 2010. godine. Protiv Nadala je dosad igrao tri puta i jednom pobijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović, koji je u prethodnom kolu izbacio jednog od favorita turnira, švicarskog tenisača Stana Wawrinku, po treći put u karijeri u isto toliko ogleda svladao je Lajovića. Odlično je servirao tijekom čitavog dvoboja. "Div sa Šalate" osvojio je 38 od 40 poena nakon što bi ubacio prvi servis protiv Lajovića, ispalio je ukupno 25 asova, te je u samo jednom gemu, kod 4-4 u drugom setu bio suočen s dvije "break-lopte" suparnika. Tada se izvukao pogodivši četiri prva servisa zaredom od kojih su dva bila asovi.

U prvom setu dvoboja Karlovića i Lajovića niti jedan igrač nije uspio osigurati niti jednu "break-loptu", a u "tie-breaku" je Karloviću za osvajanje prve dionice meča bio dovoljan jedan "mini-break" kojega je ostvario kod rezultata 2-2. Karlović je u odlučujućoj igri osvojio svih šest poena na svom početnom udarcu, a čak četiri su bila asovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović lani u polufinalu Basela

Kod Karlovićeva vodstva od 1-0 u drugom setu naš je igrač osigurao prvu "break-loptu" u meču, ali nije ju iskoristio. Lajović je zaprijetio kod 4-4, ali pravu šansu nije dobio, dok je Karlović do druge "break-lopte" stigao kod svog vodstva od 6-5, pa je to ujedno bila i meč.lopta koju je iskoristio za prolazak među najboljih osam.

Prošle godine Karlović je u Baselu igrao u polufinalu, a za ponavljanje to uspjeha morat će u petak pobijediti Francuza Richarda Gasqueta koji je bio bolji od Austrijanca Dominica Thiema sa 7-6 (1), 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo