Krece i Cilic: Japanski maratonac stoji na putu Dokovicu

4.9.2014.
11:55
VOYO logo

Pobjedom nad Murrayjem, koji je nakon tri i pol sata borbe djelovao potpuno iscrpljeno, Dokovic je stigao do osmog uzastopnog polufinala na US Openu, a u lovu je i na peto finale zaredom.

Na tom ga putu jos samo moze zaustaviti japanski maratonac Kei Nishikori koji je nakon pobjede u pet setova nad Kanadaninom Milosom Raonicem, za koju je trebao cetiri sata i 19 minuta, a mec zavrsio u utorak u dva sata i 26 minuta iza ponoci po lokalnom vremenu, isto ponovio i protiv Svicarca Stanislasa Wawrinke. Nishikori je za slavlje u pet setova protiv 4. tenisaca svijeta na terenu proveo cetiri sata i 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako sam uspio zavrsiti mec, ali jako sam sretan. Osjecaj je predivan. Nadam se da cu se uspjeti oporaviti i biti potpuno spreman za sljedeci mec", rekao je Nishikori koji je prvi put u karijeri stigao do polufinala na Grand Slam turnirima.

Ujedno, Nishikori je prvi japanski tenisac od 1933. godine, koji se probio medu cetvoricu najboljih na US Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cetvrtak su na rasporedu preostala dva cetvrtfinalna dvoboja. Prvi ce na teren stadiona Arthur Ashe izaci Marin Cilic i Ceh Tomas Berdych, a njihov dvoboj nece zapoceti prije 19,30 sati po hrvatskom vremenu. U nocnom dijelu programa, ne prije ponoci po hrvatskom vremenu, na teren ce Svicarac Roger Federer i Francuz Gael Monfils.

Najbolja tenisacica svijeta, Amerikanka Serena Williams, stigla je do polufinala US Opena pobjedivsi sa 6-3, 6-2 Talijanku Flaviju Pennettu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serena Williams u lovu je na svoj 18. Grand Slam naslov na koji ceka od proslogodisnjeg US Opena, a s obzirom na posrtnja njezinih najozbiljnijih suparnica bila bi prava senzacija da u tome ne uspije. Iako nije dobro zapocela cetvrtfinalni dvoboj i dopustila Pennetti da povede s 3-0, Amerikanaka u nastavku dvoboja nije imala nikakvih problema te na kraju do pobjede stigla za 63 minute.

"Ona je pocela dobro i bila jako agresivna. Morala sam odgovoriti i dignuti svoju igru na visu razinu", u dvije recenice analizirala je mec Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinale US Opena najbolji joj je ovogodisnji rezultat na Grand Slam turnirima s obzirom na to da na prethodna tri nije uspjela proci ni do cetvrtfinala.

Williams ce u polufinalu igrati protiv 17. nositeljice, 26-godisnje Ruskinje Jekaterine Makarove, koja je pobjedom nad Bjeloruskinjom Viktorijom Azarenkom prvi put u karijeri izborila nastup u polufinalu na Grand Slam turnirima. Tenisaci, cetvrtfinale: Novak Dokovic (Srb/1) - Andy Murray (VB/8) 7-6 (1), 6-7 (1), 6-2, 6-4 Kei Nishikori (Jap/10) - Stan Wawrinka (Svi/3) 3-6, 7-5, 7-6 (7), 6-7 (5), 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenisacice, cetvrtfinale: Serena Williams (SAD/1) - Flavia Pennetta (Ita/11) 6-3, 6-2 Jekaterina Makarova (Rus/17) - Viktorija Azarenka (Bje/16) 6-4, 6-2

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo