ŠTO ĆE SAD? / Kako će Đoković ovo preživjeti? Novaku se sprema najcrnji scenarij u posljednjih nekoliko godina, a sve ovisi samo o jednoj stvari

Image
Foto: Profimedia

Organizatori US Opena, posljednjeg sezonskog Grand slama, i dalje ne govore ništa glede promjena protokola vezanih uz sudjelovanje igrača koji nisu cijepljeni

23.8.2022.
12:14
Profimedia
VOYO logo

Premda je prošlog mjeseca osvojio Wimbledon, najprestižniji od svih Grand slamova, nekada prvi igrač svijeta i prema mnogima najbolji svih vremena, Srbin Novak Đoković, mogao bi već ovoga tjedna doživjeti najcrnji scenarij u posljednjih nekoliko godina.

Đoković je ove sezone već izgubio 2000 bodova na ATP ljestvici zbog toga što nije nastupao na Australian Openu, izgubio je i isto toliko bodova i na Wimbledonu jer, iako ga je osvojio, nije dobio niti boda jer se oni ove sezone na tom turniru nisu dodjeljivali zbog nastupanja ruskih tenisača. Prema svemu sudeći, neće moći igrati niti u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, organizatori US Opena, posljednjeg sezonskog Grand slama, i dalje ne govore ništa glede promjena protokola vezanih uz sudjelovanje igrača koji nisu cijepljeni. Turnir počinje za tjedan dana, a još se uvijek ne zna hoće li tenisači bez dokaza o cjepivu moći igrati.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

1. Novak Đoković - neto vrijednost 220 milijuna dolara (1,7 milijardi kuna) - Đoković je postao jedan od najboljih tenisača svih vremena nakon karijere ispunjene impresivnim pobjedama. Godine 2016. godine postao je prvi igrač koji je osvojio sve četiri glavne titule na tri različite podloge. On je i jedini tenisač koji je osvojio svih devet Masters 1000 turnira. Bio je najbolje rangirani igrač ATP-a u pet različitih navrata.

Izgubio pregršt bodova

Najzvučnije ime na toj listi je ono Novaka Đokovića, ali zanimljivo je kako se njegovo ime nalazi i na popisu sudionika US Opena, no to ne znači ništa jer na kraju mu mogu zabraniti nastup, kao što su i nekim tenisačima branili kod nekih manjih turnira na tlu SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne dođe li do četvrtka u 18 sati po srednjeeuropskom vremenu direktiva o promjeni protokola, Novak Đoković neće moći nastupati na US Openu. Novak se i dalje priprema kao da će igrati, ali jako je teško za očekivati da će se nešto promijeniti. To pak znači da će Đoković izgubiti dodatnih 1200 bodova za prošlogodišnje finale i posljedica toga mogla bi biti ispadanje iz top 10 ATP-ove ljestvice.

Ako se uzme u obzir da nije igrao niti na Mastersima u Indian Wellsu, Miamiju, Montrealu i Cincinnatiju, te da mu nisu dodijeljeni oni s Wimbledona, Novak je do sada izgubio priliku za osvajanjem čak 9200 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, propusti li US Open, Đoković će prvi meč odigrati tek 14. rujna i to na Davis Cupu u Valenciji protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo