Rat u Ukrajini / Jedan od najpopularnijih ukrajinskih sportaša otišao u rat: 'Bio sam na obuci tjedan dana, a opremu sam kupio u Zagrebu'

Image
Foto: screenshot Instagram

Sudeći prema njegovim riječima upravo se u našem glavnom gradu opremio za put u Ukrajinu

16.3.2022.
18:52
screenshot Instagram
VOYO logo

Nekadašnji 13. igrač svijeta Ukrajinac Alexandr Dolgopolov se u srijedu priključio ukrajinskoj vojsci. Dolgopolov je od prošle godine u igračkoj mirovini, a hrvatski ga ljubitelji tenisa pamte po tome što je između ostalog 2011. godine osvojio turnir u Umagu.

"Bio sam u Turskoj kada je rat počeo. Tamo sam stigao samo dan prije, a sa mnom su bili moje majka i kći", otkrio je bivši tenisač na svome Instagram profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam Rambo, ali mogu sprašiti metak u glavu'

Dodao je još kako je bio svjestan da će prvih dana biti dosta panike i neprovjerenih informacija no otkrio je i kako je odlučio otići u rat koji bjesni u njegovoj domovini.

"Ja osobno imam nekog iskustva s oružjem, pomogao mi je jedan bivši vojnik s kojim sam bio na maloj obuci od 5-7 dana. Nisam u tom vremenu postao Rambo, ali znam se služiti oružjem i mogu sprašiti metak u glavu s daljine od 25 metara u 3 od 5 pokušaja", napisao je Dolgopolov, a potom je spomenuo i Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sudeći prema njegovim riječima upravo se u našem glavnom gradu opremio za put u Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Našao sam momke iz SAD-a koji su spremni krenuti u Ukrajinu,uzeo sam pancirke, odletio u Zagreb i kupio svu potrebnu opremu. Vozio sam po Europi i u Ukrajinu ušao preko Poljske. Sada se nalazim u Kijevu", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo