Ivanišević otkrio svoju istinu o Wimbledonu

'Da sam 1992. godine pobijedio Agassija u finalu Wimbledona, osvojio bih pet trofeja u All England Clubu. Ovako je trijumf došao na kraju, a ni meni nije jasno kako', izjavio je Ivanišević.

24.6.2011.
15:09
VOYO logo

Veliki uspjeh Gorana Ivaniševića, koji je 2001. godine osvojio Wimbledon stigavši na njega s pozivnicom, mnogi smatraju jednim od najvećih sportskih podviga.

Splićanin je više puta izjavio kako mu ni još nije jasno kako je trijumfirao u epskom finalu te da i danas strahuje da će izgubiti kada gleda snimku tog meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točno deset godina od najvećeg profesionalnog uspjeha u karijeri Ivanišević smatra da je mogao ostati upisan i kao veća legenda tog slavnog Grand Slama da je 1992. godine stigao do prvog trijumfa.

"Danas znam da sam 1992. godine pobijedio Agassija u finalu Wimbledona, a bio sam bolji, osvojio bih zaista pet trofeja u All England Clubu. Trijumf je ovako došao na kraju, a nije ni meni jasno kako. Koliko god sam o tome razmišljao sve te godine, jednostavno ne mogu objasniti što me to guralo prema pobjedi. Znam samo da sam izlazio na teren i igrao kao nikad, kao da je netko drugi vukao sve konce na terenu", izjavio je Ivanišević za sportski tjednik Max.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavne pobjede se u intervjuu engleskim medijima prisjetio i Ivan Ljubičić, koji će u petak protiv Andyja Murryyja treći put u karijeri igrati u 3. kolu najpoznatijeg svjetskog turnira, prvi put na centralnom terenu.

"Plakao sam kao dijete dok sam gledao Gorana kako slavi u finalu. Sat vremena nakon njegove pobjede izašao sam na teren u Gstaadu i pobjedio 6:2, 6:1. Ivaniševićeva pobjeda me jako inspirirala i tog dana mi nitko nije mogao ništa", prisjetio se Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106160455006 arti-201105250170006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo