Slavio na Wimbledonu / Ivanišević o velikom trijumfu Đokovića: 'Bila je to teška i usr**a godina'

Image
Foto: Profimedia.hr

Goran Ivanišević pratio je Đokovićev pohod na titulu, a kao njegov trener, zajedno su prolazili kroz sve uspone i padove ove godine.

11.7.2022.
12:28
Profimedia.hr
VOYO logo

Novak Đoković porazio je Australca Nicka Kyrgiosa u finalu Wimbledona s rezultatom od 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3). S ovom je pobjedom Đoković stigao do četvre uzastopne titule na londonskoj travi, a u karijeri mu je ukupno sedma.

S tim se brojkama Nole opasno približio rekorderu Rogeru Federeru, koji je osvojio pet uzastopnih Wimbledon titula od 2003. do 2007. godine, a ukupno ih ima osam. Goran Ivanišević pratio je Đokovićev pohod na titulu, a kao njegov trener, zajedno su prolazili kroz sve uspone i padove ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to teška i us**na godina za Novaka. Stigao je poraz u Parizu od Rafe. Naravno, od njega se na Roland Garrosu uvijek može izgubiti, ali u tom sam meču Novaka vidio kao favorita. Stiglo je i ludilo oko bodovanja. No, Grand Slam je Grand Slam, Novaku je ovo 21. i zaslužio ga je," izjavio je Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deportacija iz Australije

Prvoplasirani tenisač svijeta našao je na veliku prepreku već nekoliko dana nakon Nove godine. Zapeo je na graničnom prijelazu u Australiji, a nakon nekoliko dana pritvora i sudskih procesa deportiran je iz zemlje.

To je bio veliki šok za Đokovića, kao i njegov stručni tim u kojem je legendarni Ivanišević. Đoković je sada tek sedmi igrač svijeta, izgubio je 2000 bodova u Australiji gdje nije mogao braniti naslov i 2000 bodova na Wimbledonu, s obzirom na odluku ATP-a da ne daju bodove za taj turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Kapa do poda /

Doviđenja, Federer! Đoković nakon krune na Wimbledonu ima više Grand Slam titula od Švicarca

Image
Kapa do poda /

Doviđenja, Federer! Đoković nakon krune na Wimbledonu ima više Grand Slam titula od Švicarca

"Nakon toga je trebalo proći puno vremena. Neki se nikad ne oporave od toga. Za mene je to bio veliki šok, a onda možete zamisliti kako je tek bilo njemu. Nevjerojatno je to progurao, to je za mene herojski. Trenirali smo, a nismo znali zašto. To nije lako," kaže Ivanišević.

Što je sljedeće?

Kako stoje stvari, Đoković neće igrati ni na posljednjem Grand Slam turniru sezone, US Openu. Razlog tome su zakoni o cjepivu, a s obzirom na to da Đoković ostaje necijepljen, on trenutno ne može ići po 4. naslov u New York.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia.hr

Kako će onda izgledati ostatak sezone za Noleta? Ne zna ni on sam...

"Kao što kaže onaj film 'Dugo, toplo ljeto'. To mene sad čeka. Što se tiče US Opena, ovisno o tome hoće li se američki predsjednik Joe Biden predomisliti ili ne. Ako uspijemo otići u SAD bit će predivno, a ako ne, onda ne možemo mnogo napraviti. Svašta se može dogoditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo