Ekshibicija s Rafterom / Ivanišević o reprizi epskog vimbldonskog finala: 'Nitko nas ne želi gledati duže od sat vremena'

Goran Ivanišević u svom je stilu najavio teniski spektal u Umagu

26.2.2019.
12:39
VOYO logo

Goran Ivanišević i Patrick Rafter pružit će pravi spektakl na ovogodišnjem izdanju ATP turnira u Umagu, jubilarnom 30. Hrvatska i australska legenda odigrat će ekshibicijski meč, više od 18 godina nakon onog epskog finala u Wimbledonu.

"Puno je vremena prošlo, 18 godina i sigurno nećemo igrati tako dugo kao u tom finalu. Osim toga nitko nas više ne želi gledati duže od sat vremena. Sve nas boli, stari smo, deblji smo, ružniji smo, sporiji, ali ipak je to velika stvar za turnir. Nije mogla bolja osoba doći u Umag za tridesetu obljetnicu turnira", u svom je stilu najavio Goran koji je jedva nagovorio Australca uz pomoć direktora umaškog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lawrence (Frankopan) je krenuo u pregovore s njim, a ja sam ga uspio nagovoriti za vrijeme Australian Opena. Ne voli on ići baš iz Australije. On je dolje kupio neku farmu, uzgaja krave, ali, eto, nikad nije bio u Hrvatskoj, pa će doći sa ženom da se malo odmori, bez djece."

Dodao je naš legendarni tenisač, valjda u šali, kako Rafter zbog tog vimbldonskog finala bježi od njega, a i mnogi vrhunski tenisači bježe od novog Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo odmah ubiti to natjecanje koje još nije ni počelo, mora mu se dati nekoliko godina prilike, no da mi je netko rekao prije nekoliko godina da će doći nekakav nogometaš i promijeniti najstarije natjecanje u tenisu, rekao bih mu da je totalno lud. Ali, eto, to je samo moguće u tenisu, ja se nadam da Pique i njegova ekipa znaju što rade. Tenis nije nogomet, malo je to drugačija publika, drugačije se sve igra, no dat ćemo im šansu pa ćemo vidjeti kako će se sve odvijati.

Umag je na rasporedu od 14. do 21. srpnja, termin koji nije idealan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako loš datum, tjedan poslije Wimbledona, pa ne možeš očekivati neka velika imena, ovi najveći se pripremaju za beton. Kad bi bila neka šansa da se turnir premjesti na tvrdu podlogu, mogao bih očekivati bolje igrače. Mislim da ćete biti zadovoljni igračima, mislim da će biti puno jači nego proteklih godina. Ipak, promjena termina ili podloge na ovom turniru ravna je naučnoj fantastici. Teško jer ako se promjeni podloga, bunit će se ostali turniri, a što se tiče datuma, nemaš ga kad staviti, pa ATP je rekao i da želi smanjiti broj natjecanja.

Za kraj je ponudio svoje viđenje svjetskog teniskog vrha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vjerujem da itko može skinuti Đokovića. Još uvijek trojac Federer, Đoković, Nadal diktira svjetskim tenisom. Ali mislim da će Federer brzo u mirovinu, ako ne ove godine, onda sljedeće."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo