'DANAS JE DAN ISPLATE. ISPLATA PLAĆE!' / Ivanišević izašao pred novinare i jasno poručio tko je najbolji: 'Mi smo Balkan, mi se ne damo'

Image
Foto: Profimedia

Jedan od najboljih hrvatskih tenisača trener je najboljeg srpskog reketa

11.6.2023.
21:23
Profimedia
VOYO logo

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je po treći put u karijeri Roland Garros, u finalu je svladao Norvežanina Caspera Ruuda sa 7-6(1), 6-3, 7-5 za rekordnu 23. Grand Slam titulu.

Image
LIJEPA GESTA /

Đoković se nakon povijesnog uspjeha obratio Ivaniševiću: 'Hvala mojoj stijeni. Znam da sam težak...'

Image
LIJEPA GESTA /

Đoković se nakon povijesnog uspjeha obratio Ivaniševiću: 'Hvala mojoj stijeni. Znam da sam težak...'

Time je Đoković postao rekorder po broju Grand Slam naslova u povijesti. Uoči Roland Garrosa situacija na vrhu je bila izjednačena. Đoković i Nadal su imali po 22 pobjede na jednom od četiri najveća turnira, dok je sada Đoković sam na vrhu. Roger Federer ja na dvadeset Grand Slam kruna u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanišević: 'Mi smo Balkan, mi se ne damo'

Nakon povijesnog uspjeha pred novinare je izašao i Đokovićev trener i jedan od najboljih hrvatskih tenisača Goran Ivanišević:

"Dolaskom na ovaj turnir vidjelo se njegovo samopouzdanje. Nisam bio zabrinut. Rekao sam u Monte Carlu da se računa samo Roland Garros. Grand Slam je drugačiji sport, samo je promijenio softver. Bio je gladan, igrao je sve bolje, protiv Alcaraza je igrao odlično, a danas je završio posao. Danas je dan isplate. Isplata plaće!", rekao je Ivanišević pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stavio nam je lisice! Šalim se, ali s njim nije lako, pogotovo ako nije po njegovom. Mi smo tu da ga držimo na pravom putu, nekada je lako, nekada jako komplicirano. Nije to bio lak put, Banja Luka i Monte Carlo, ni u Rimu nije bilo sjajno. Mučio nas je, čupao nam nokte, ali skroz je ok", pričao je Ivanišević u očigledno dobrom raspoloženju.

Osvrnuo se i na sljedeće Đokovićeve ciljeve;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam koji mu je sljedeći cilj. Kad smo se vratili u Australiju, sve je išlo korak po korak. Žao mi je što Rafa nije bio tamo, nadam se da će osvojiti još jedan Grand Slam. Ali za Novaka on je jedini koji može sve četiri u godinu dana, bio je blizu, a sada je opet još bliže. Ušli smo u sado-mazo fazu. Od jutra do mraka! Stalno nešto radi. Kaže da mora raditi na backhandu, a backhand mu je odličan. Isto vrijedi i za uslugu. Uvijek je teško s tako briljantnim umovima, znate, jer oni žele stalno nešto poboljšavati. Ako misliš da ćeš ovo pobijediti, rekao sam mu, nemoj toliko razgovarati s nama. Protiv Alcaraza nije gledao u našu stranu, nije pričao, bio sam u čudu. Kad ne troši energiju na nepotrebne stvari, predobar je".

Ivanišević uživa u treniranju Đokovića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidi se kad izađe na teren koliko voli pogađati, pobjeđivati, voli publiku i stadione. Tijelo mu je savršeno, u izvrsnoj formi, nema puno većih ozljeda, tu i tamo sitne ozljede. I dalje se kreće kao mačka, kao ninja. Fascinantno je, sada ima 23 Grand Slama, ali naći će način da osvoji 24, 25, ne znam odakle dolazi, ali dolazi. Učinio me boljim trenerom. Bio sam s Marinom, ali s njim je uvijek novi izazov. Uvijek ste motivirani. Stres je uvijek na visokoj razini. Svaki dan naučiš nešto novo, puno puta se ne slažem, ovo je posao, ne možeš se uvijek slagati. Međutim, odlično funkcioniramo kao tim".

Ivanišević smatra da se na Balkanu igra najbolji tenis:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novak je osvojio Wimbledon, Poljičak je dobio juniore. Evo Novaka, malog Dina u juniorima, Dodiga u doubleu... Mi smo Balkan, mi se ne damo. Uvijek iskočimo, jedan lijevo, jedan desno. Drago mi je da smo svi zajedno, pravi je užitak biti na turneji", rekao je između ostalog Ivanišević.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo