Karlović nema šanse! Dodig opet bolji od njega!

Ivan Dodig pobjednik je hrvatskog ogleda 2. kola PBZ Zagreb Indoorsa. Protiv Ive Karlovića slavio je sa 7:6(2), 6:7(2), 6:3.

7.2.2013.
12:33
VOYO logo

Bio je to ukupno treći ogled ove dvojice igrača u karijerama, drugi na najjačoj ATP razini, te treća pobjeda Dodiga.

Dodig je u meču realizirao obje stvorene break-prilike, dok je Karlović realizirao jednu od njih pet. U prvom setu niti jedan tenisač nije izgubio svoj servis, a u tie-breaku je Dodig bio dominantan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je setu Dodig napravio break u petom gemu i držao ga do vodstva 5:4 i servisa za meč. Tada Karlović radi jedini break i kasnije u tie-breaku s identičnim rezultatom kao Dodig, dakle uz tek dva izgubljena poena (7-2), dolazi do izjednačenja.

U odlučujućem setu Međugorac radi break u šestom gemu i više ne daje Karloviću priliku za povratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Div sa Šalate je opalio 22 asa u meču, ali nisu mu pomogla za prolaz dalje.

U četvrtfinalu će Dodig igrati protiv Rusa Mihaila Južnija, branitelja naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić lakoćom je izborio četvrtfinale PBZ Zagreb Indoorsa, turnira čiji je prvi nositelj. U 2. kolu je savladao Slovenca Gregu Žemlju sa 6:2, 6:3, a u četvrtfinalu ga čeka drugi Slovenac Blaž Kavčič.

Bio je ovo prvi međusobni ogled između Čilića i Žemlje, 12. i 60. tenisača svijeta. Na kraju je trajao 66 minuta igre, a Čilić je u meču nije nijednom izgubio svoj servis, spasivši sve četiri break-lopte, a s druge strane iskoristivši njih 3 od 4, dvije u prvom i jednu u drugom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostrukom pobjedniku Zagreb Indoorsa sljedeći će protivnik biti 84. tenisač svijeta, Kavčič, koji je u 2. kolu izbacio favoriziranog Cipranina Marcosa Baghdatisa 3:6, 7:6(2), 6:4 i protiv kojeg prije nije igrao.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo