Riječi izbornice / Iva Majoli za RTL: 'Petri Martić predviđam top 10 do kraja godine'

Image

Izbornica ženske teniske reprezentacije Iva Majoli se osvrnula na formu i perspektivu svojih igračica te je izrazila vjeru u svijetlu budućnost hrvatskog tenisa

27.4.2022.
20:33
VOYO logo

Nakon što se hrvatska ženska reprezentacija u pomlađenom sastavu plasirala u doigravanje Billie Jean King Cupa koji će se igrati u studenom, izbornica Iva Majoli je za RTL govorila o strelovitom uspjehu mladih tenisačica Petre Marčinko i Antonije Ružić, formi Donne Vekić i Ane Konjuh te predviđanjima o daljnjem razvoju Petre Martić.

U razgovoru s Ivonom Hemen prvo se osvrnula na plasman u play off.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Napokon su sve cure bile na okupu'

"Možda nije ne neočekivano jer već se dugo očekuje od nas da se kvalificiramo, barem da razigravamo za tu prvu svjetsku skupinu. Nakon dugo vremena mogu reć da smo imali sve cure na okupu. Ove godine je bio drukčiji sistem igranja, igralo se svaki dan, u 7 dana šest mečeva. Svaki dan smo mogli rotirati cure", kazala je Iva Majoli, a onda se dotaknula Petre Martić i velikog doprinosa kojeg je ova povratnica u reprezentaciju dala ovom uspjehu.

Image
Zagreb Ladies Open /

Marčinko s lakoćom pregazila više od 200 mjesta bolje plasiranu suparnicu, Ružić i Lukas također u četvrtfinalu

Image
Zagreb Ladies Open /

Marčinko s lakoćom pregazila više od 200 mjesta bolje plasiranu suparnicu, Ružić i Lukas također u četvrtfinalu

"Ja imam odličan odnos s Petrom i nije ju se dugo trebalo nagovarati, puno smo surađivale. Čak je rekla da sam joj puno pomogla u ovim trenucima. Vjerujem da je od sad nadalje dio tima", konstatirala je Majoli govoreći o Martić koja se u reprezentaciju vratila nakon čak osam godina izbivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Volim uzimati rizik'

Važnu ulogu u uspjehu reprezentacije imala je i debitantica, 16-godišnja Petra Marčinko koja je u pet mečeva slavila četiri puta te igrala odlučujući meč.

"Ja svaki put volim uzimat rizik, pogotovo s mladim curama, tako je bilo i s Donnom kad je kretala i s Anom. Uvijek se dobije jezikova juha zašto niste ovo, tko je bolje rangiran. Mi smo tim i na licu mjesta sam donosila odluke i po spremnosti igračica. I u ovom trenutku mi se činilo da je mlada Petra Marčinko u odličnoj formi što je pokazala svojim rezultatima ove godine", rekla je izbornica Majoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih dana ona je i jedna od uzdanica Zagreb Ladies Opena uz Donnu Vekić koja nije imala sreće. Kao prva nositeljica zemljanog ITF turnira ispala je u prvom kolu od Australke Jaimee Fourlis.

"Treba ipak dosta vremena, Donna je imala i operaciju koljena pa povredu stopala i praktički je tek prije dva mjeseca krenula igrati mečeve. Ovo joj je drugi, treći turnir od povratka nakon operacije. Sigurno da će trebati period da uđe u igračku formu, da se i sama sebe još naštima", kazala je izbornica.

Dobra perspektiva hrvatskog ženskog tenisa

Isto je i s Anom Konjuh koja je imala više povreda zadnje dvije, tri godine i dvije tri operacije. Onda je pokupila covid pa neku virozu. Isto zadnjih par mjeseci je na pola', prokomentirala je Majoli formu dviju perspektivnih rekonvalescentica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, osvrnula se na perspektivu koju ima hrvatski ženski tenis, a sudeći po njenim riječima budućnost je u dobrim rukama.

"To su sve cure koje se kreću između 300. i 400 mjesta na WTA rang listi. Vjerujem da jako brzo mogu ući u top 200. Ne smijemo zaboravit da su i Ana i Donna jako mlade, a tu je i iskusna Petra. Ima odličnog novog trenera i mogla bi se vratit sa stilom i ući do kraja godine u prvih 10", zaključila je Iva Majoli.

Napomenimo da je playoff Billie Jean King Cupa u studenom, a protivnice bi se trebale saznati kroz dva tjedna.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo