Pobjeda karijere / Ispao Federer! Mladi Grk Tsitsipas šokirao svijet i branitelja naslova

Image
Foto: AP Images

20-godišnji Grk napravio je senzaciju i izbacio Rogera Federera u osmini finala

20.1.2019.
13:10
AP Images
VOYO logo

Kada je napravljen ždrijeb, mnogi su već u četvrtfinalu vidjeli reprizu lanjskog finala Australian Opena. No ne samo da Marin Čilić nije obavio svoj posao protiv Roberta Bautiste Aguta već to nije učinio ni Roger Federer.

Branitelj naslova ispao je već u osmini finala, a presudio mu je Stefanos Tsitsipas. Mladi Grk koji je eksplodirao u drugoj polovici prošle sezone ostvario je pobjedu karijere u kojoj već ima skalp Novaka Đokovića iz prošle sezone, ali bilo je to "samo" na Mastersu i dok Đoković još nije vratio prvo mjesto. Ovo je ipak najveća pozornica i najveći svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno sam najsretniji čovjek na Zemlji", pokušao je ostati pribran 15. igrač svijeta koji je postao prvi grčki tenisač u četvrtfinalu Grand Slama.

I impresivno je kako je 20-godišnji Atenjanin ostao miran nakon što je s 13:15 izgubio tie-break prvog seta u kojem je propustio tri svoje prilike. Onda mu se vratilo u drugom kod 4:5 kada je spasio četiri set-lopte i tu napravio podlogu za preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spasio je svih 12 break-lopti, nikad u životu Federer nije bio lošiji na njima, posljednje kod 3:3 u trećem setu i više nije dao Federeru ništa na svom servisu. Tko bi rekao da će u "clutch" timeu tako reagirati protiv velikog Švicarca.

"Od starta moraš vjerovati u sebe, u svoje mogućnosti. Roger je legenda našeg sporta, toliko imam poštovanja prema njemu. San mi se ostvario da budem ovdje i da zaigram protiv njega. Još na kraju pobjeda, ne mogu objasniti to."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open, osmina finala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stefanos Tsitsipas (Grčka) - Roger Federer (Švicarska) 6:7 (11), 7:6 (3), 7:5, 7:6 (5)

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo