NEMA MIRA / Incident na Australian Openu! Zastava s Putinom, zabranjeni simbol i sukob s policijom srpskih navijača

Image
Foto: Screenshot Twitter

Prema pisanju Tennis Australia, četvorica muškaraca su vrijeđali zaštitare i prijetili im te ih je zbog toga ispitivala policija

26.1.2023.
9:33
Screenshot Twitter
VOYO logo

Melbourne je noćas bio poprište neugodnog incidenta koji prelazi granice sporta. Umjesto tenisa tema je bila rat u Ukrajini.

Naime, nakon meča Novaka Đokovića i Andreja Rubljeva u kojem je srpski tenisač bez većih poteškoća pobijedio, australska policija je privela četiri Đokovićeva navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su skandirali 'Srbija – Rusija', a uz to su istaknuli rusku zastavu s likom Vladimira Putina što je šokiralo gledatelje na Rod Laver Areni s obzirom na to da Rusija već mjesecima vrši invaziju na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekoliko gledatelja Australian Opena ispitala je policija Viktorije nakon što su postavili zastave u znak podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu, a zatim prijetili zaštitarima nakon muškog četvrtfinalnog meča između Andreja Rubljovaiz Rusije i Novaka Đokovića. Tijekom meča jedan gledatelj se skinuo u crnu majicu s velikim slovom Z na njoj', piše Guardian o ovom slučaju.

Inače, ruske snage i njihovi pristaše koriste slovo Z kao znak raspoznavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Tennis Australia, četvorica muškaraca su vrijeđali zaštitare i prijetili im te ih je zbog toga ispitivala policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo