desetkovani ozljedama / Hrvatski teniski savez prijavio ekipu za Davis Cup: protiv Španjolske bez Čilića, Ćorića i Dodiga

Image
Foto: AP

'Sastav s kojim smo u prošloj godini došli do finala desetkovan je ozljedama dok je kod drugih fizički i psihički umor uzrokovao nemogućnost sudjelovanja', rekao je Krajan

24.1.2017.
16:29
AP
VOYO logo

Hrvatski i španjolski teniski savezi danas su ITF-u prijavili sastave za dvoboj prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa, koji će se od 3. do 5. veljače održati u Osijeku, a za koji je izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan prijavio Franka Škugora, Nikolu Mektića, Antu Pavića i Marina Draganju, od kojih je samo Škugor bio u momčadi koja je poražena u prošlogodišnjem, dramatičnom zagrebačkom finalu od Argentine. 

"Sastav s kojim smo u prošloj godini došli do finala desetkovan je ozljedama dok je kod drugih fizički i psihički umor uzrokovao nemogućnost sudjelovanja. Naši su najbolji tenisači vrsni profesionalci koji su Hrvatskoj dali puno i zato bih molio javnost da ima razumijevanja za njihovu trenutnu nemogućnost sudjelovanja na predstojećem natjecanju i daju punu podršku Škugoru, Mektiću, Paviću i Draganji. Ovi su momci itekako zaslužili da predstavljaju našu zemlju, već se godinama dokazuju na turnirima diljem svijeta i spremni su preuzeti odgovornost te dati sve od sebe za što povoljniji ishod", kazao je izbornik naše Davis Cup reprezentacije Željko Krajan opravdavajući izostanaka Marina Čilića, Borne Ćorića i Ivana Dodiga koji su svi bili pozvani i za meč protiv Španjolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marin Čilić vjerojatno najviše osjeća zamor nakon prethodnog poraza u finalu Davis Cupa čemu je posvjedočio i njegov nastup na Australian Openu i doista je zaslužio malo mira i priliku da se odmori i dobro pripremi. Bornu Ćorića još uvijek muči ozljeda koljena, a ozlijeđen je i Mate Pavić što mu onemogućuje nastup u Osijeku",  pojasnio je Krajan.

"Iskreno mi je žao što neću biti dio momčadi za predstojeći susret protiv Španjolske u Osijeku, ali u ovom trenutku nisam spreman i sigurno ne bih mogao dati ono što se od mene očekuje. Zbog kasnog završetka prethodne sezone pripreme za 2017. nisu bile optimalne, a očito je da je vrlo naporna prošla sezona ostavila posljedice kojih nisam bio ni svjestan, što se osjetilo i na mojim turnirskim nastupima", izjavio je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić navodeći razloge zbog kojih nije u mogućnosti igrati protiv Španjolaca te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jednom naglašavam da mi je igranje za reprezentaciju uvijek bila čast i zadovoljstvo te da sam se svaki put odazivao pozivu, osim ako u pitanju nisu bili zdravstveni razlozi. Sada je zapravo slična situacija i vrlo rado bih nastupio i u Osijeku, da se osjećam spremnim. Smatram se i dalje dijelom ove ekipe i bit ću veliki navijač naših tenisača protiv Španjolske." 

S druge strane, Španjolska u Osijek dolazi u najjačem sastavu, a izbornica Conchita Martínez prijavila je momčad koju čine Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut, Pablo Carreno Busta i Marc Lopez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da nas u Osijeku čeka prepuna dvorana, ali i nadaleko poznata slavonska srdačnost, znam da ćemo imati odličnu atmosferu u Gradskom vrtu, što će sigurno našim momcima biti dodatni, snažan motiv za žestoku borbu," zaključio je Željko Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo