HRVATSKA TENISKA SENZACIJA IMA SAMO 15 GODINA I NEPRESTANO ODUŠEVLJAVA: / Sprema se za svoj prvi juniorski Grand Slam

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kad je Hrvatska 2018. osvojila drugi Davis Cup protiv Francuske u Lilleu Petra je u Istanbulu osvojila svoj prvi međunarodni turnir.

20.5.2021.
20:01
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska 15-godišnja teniska senzacija Petra Marčinko nastavlja nizati uspjehe. Postala je najbolja hrvatska tenisačica do 18 godina, a do naslova se prošetala, u finalu je slavila uvjerljivo, sa samo jednim izgubljenim gemom.

Prije prvenstva u Splitu odigrala je svoj prvi profesionalni meč. Na Ladies Open u Zagrebu stigla je s pozivnicom i u prvom kolu seniorkama pokazala zube. Izbacila je šestu nositeljicu, nekad 32. tenisačicu svijeta, iskusnu Japanku Kurumi Naru. Pobijedila ju je bez izgubljenog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro sam se snašla tu na početku. Sad sam shvatila da to i nije nešto skroz iznad mog levela, da mogu igrati s tim igračicama", rekla je Petra u uvodu razgovora za RTL.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

27.04.2021., Zagreb, TC Maksimir - 12. izdanja teniskog turnira Zagreb Ladies Open. Petra Marcinko, Hrvatska - Kurumi Nara, Japan. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

24. juniorka svijeta

Kad je Hrvatska 2018. osvojila drugi Davis Cup protiv Francuske u Lilleu Petra je u Istanbulu osvojila svoj prvi međunarodni turnir. Godinu dana kasnije proglašena je najboljom europskom tenisačicom do 14 godina. Sada je 24. juniorka svijeta. Za RTL je otkrila i tko su joj najveći uzori u tenisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zadnje vrijeme gledam dosta Nadala i čula sam priče o njemu, o tome koliko je radnik i mislim da trebam imati takav pristup tenisu kao on i da to pokušavam. A od ženskih možda Osaka čisto zbog stila igre, to mi se jako sviđa i zabavno mi je gledati", objasnila je Petra.

Marčinko se nakon ovih uspjeha sprema za svoj prvi juniorski Grand Slam. Nastupit će na Roland Garrosu u lipnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još sam dosta mlađa od tih igračica tamo pa sam zasad zadovoljna samo da odigram dobro , a rezultat kako bude. I jako sam uzbuđena", zaključila je Petra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo