HRVATSKA LEGENDA O VELIKOM SRBINU: / 'Smijali su mu se, ali meni nije bilo smiješno'

Legendarni hrvatski tenisač i nekadašnji izbornik naše Davis Cup reprezentacije Nikola Pilić dao je intervju za beogradski dnevnik Politiku.

11.4.2015.
15:38
VOYO logo

Prema Pilićevom mišljenju, Đoković je jedan od najboljih tenisača koje je svijet ikad vidio.

"Novak je vrlo, vrlo visoko, ali teško je reći gdje točno jer je nezahvalno je uspoređivati različita razdoblja. Novak je nesumnjivo u prvom redu teniskih velikana, sa svojom psihom i ostalim kvalitetama. Tu su i Federer, Agassi, Laver...", istaknuo je Pilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetio se potom dana kada je tinejdžer Đoković došao u njegov teniski kamp u Münchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novak je imao ogromnu želju i volju da igra tenis i, što je vrlo važno - da bude šampion. Kad je kao klinac rekao da želi biti prvi na svijetu, mnogi su se smijali, ali meni to nije bilo smiješno. Ruku na srce, kada je došao kod mene u München s 13 godina, imao je dosta mana, ali smo ih postupno eliminirali. Trebalo je popravljati servis, volej... Kad sam ga doveo u Beograd poslije četiri godine, odmah je počeo skupljati prve ATP bodove. Jedna od važnih odlika dobrih igrača je da savjete trenera upijaju brže od drugih. Recimo, Ernests Gulbis, koji je također bio kod mene, u jednom je trenutku bio igrački ravan Novaku, ali nije bio toliko fokusiran na tenis i nije tako brzo prolazio kroz gradivo", objasnio je Pilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo