FRANCUZI SU NA KOLJENIMA: / Nakon hladnog tuša prvog dana, dočekao ih je novi šok

Image
Foto: AFP

Tsonga upitan za nastavak finala Davis Cupa zbog ozljede prepona

24.11.2018.
10:00
AFP
VOYO logo

Hrvatska Davis Cup reprezentacija došla je na korak do trijumfa u Davis Cupu. Jučer je povela sa 2-0 protiv Francuske u finalu koje je u petak započelo u Lilleu, nakon što je u prvom susretu Borna Ćorić svladao Jeremyja Chardyja sa 6-2, 7-5, 6-4, u drugom dvoboju dana Marin Čilić je bio bolji od Jo-Wilfrieda Tsonge sa 6-3, 7-5, 6-4. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Image
ĆAVAR ZA NET.HR O SAVRŠENOM DANU U LILLEU: /

'Ovo mi nekako izgleda prelagano. Imam osjećaj da će se stvari zakomplicirati'

Image
ĆAVAR ZA NET.HR O SAVRŠENOM DANU U LILLEU: /

'Ovo mi nekako izgleda prelagano. Imam osjećaj da će se stvari zakomplicirati'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas od 14 sati Herbert i Mahut kao favoriti u obliku jednog od najboljih parova svijeta u ovom trenutku, ulaze u okršaj s Dodigom i Pavićem. Francuski mediji javljaju kako je njihova Davis Cup momčad na koljenima, Tsonga je u meču protiv Čilića padao u očaj. Marin mu je briljantnom igrom srušio, urušio sav onaj mukotrpan trud u posljednjih dva mjeseca, koliko je uložio u pripremu za finale protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sve to kao da nije bilo dovoljno. Nakon poraza od Čilića, francuski tenisač rekao je novinarima:

"Osjetio sam bol u preponama i moram odmah ujutro na pregled", rekao je Tsonga nakon poraza od Čilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Sport24.co.za javlja kako je Tsonga itekako upitan za nastavak Davis Cup finala. Francuz se ozlijedio u trećem setu u "meču protiv najboljeg hrvatskog tenisača". Tijekom jutra Tsonga je trebao otići na pregled i sad čekamo vijesti o tome. Bio bi to velik udarac za ovo malo ambicija što Francuzi imaju u ovom meču protiv naših tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne zanima me u ovom trenutku hoću li moći igrati'

"Ne zanima me u ovom trenutku hoću li moći igrati u nedjelju. Moramo samo čekati i vidjeti kako će se sve to rasplesti. Kada sam izašao s terena kako bih primio liječničku pomoć, rekli su mi da bi najbolje bilo predati meč. Naravno da takvo što nije dolazilo u obzir. Vratio sam se i odigrao do kraja. Ipak me došlo gledati 25 tisuća ljudi i tko zna koliko još pred TV-om. Odlučio sam dati sve od sebe i boriti se do kraja, pa štop bude."

Ostaje samo Chardy 'francuski adut' za Čilića

Ozljedom Tsonge vjerojatno propada plan Francuza da u nedjelju suprostave njega Ćoriću, a svog najbolje rangiranog tenisača Pouillea Čiliću. Sad bi Chardy mogao biti taj koji će Francuze spašavati u meču protiv Čilića. Naravno, za to će trebati slaviti u parovima danas. Vidjet ćemo kako će biti. No, atmosfera u taboru Francuske nije dobra, kao niti u čitavoj zemlji, kad je riječ o tenisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to Crni petak za njih. Nadamo se kako ćemo u subotu potvrditi i uzeti i taj pobjednički, trijumfalni treći bod.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo