Opet na zemlji / Federer nakon neočekivanog ispadanja utješio fanove: 'Igrat ću Roland Garros'

Image
Foto: AP Images

Veliki Švicarac potvrdio je da će se vratiti na zemlju nakon poraza u osmini finala Australian Opena

20.1.2019.
14:41
AP Images
VOYO logo

Ako je ispadanje Marina Čilića bila "vijest" u muškom turniru, onda je kasniji kraj puta na Australian Openu za Rogera Federera bio breaking news.

37-godišnjeg Švicarca u osmini finala izbacio je Stefanos Tsitsipas koji je postao prvi Grk u četvrtfinalu Grand Slama. Federer je dobio prvi set, imao četiri set-lopte u drugom i onda se sve okrenulo na stranu 20-godišnjeg Atenjanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenuo sam dobro, a onda se nešto dogodilo. Imao sam dosta prilika, ali ih nisam iskoristio. Stefanos je igrao sjajno i iskoristio svaku šansu u meču. Nedavno smo igrali u Hopman Cupu i također je bio tvrd meč. Uspio sam slaviti u tie-breaku, što danas nije bio slučaj. U nekim trenucima nisam bio pravi i žao mi je zbog toga. Sve je to frustrirajuće za mene", rekao je branitelj naslova koji nije iskoristio nijednu break-loptu od 12, a nije se htio vaditi i na sudačke pogreške.

"Kada je gusto, kada je loptica pala blizu, praviš greške. To je dio igre, ljudski je griješiti. Neću se žaliti na suce, igrao sam i po danu kada nije bilo tehnologije, samo treba nastaviti. Moguće je da je potrebno ponoviti poen kada igrač servira, a drugi vraća i kada sudac kasno vikne."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Tsitsipasu, pak, vidi i dio sebe.

"Pretpostavljam da podsjeća na mene. Ima jednoručni backhand, ja sam imao dugu kosu također. Malo podsjeća sigurno. Ima hvat koji je više nalik mome nego Nadalovu, npr."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, da sve ne bude baš tako crno za Federerove fanove, dobra je vijest stigla nešto kasnije. Najtrofejniji tenisač svih vremena potvrdio je da će igrati na Roland Garrosu na kojemu ga nije bilo od 2015.

"Potvrđujem, igrat ću na Roland Garrosu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da posljednjih godina igra samo turnire za koje zna da ih može osvojiti, pitanje je što ga je natjeralo na povratak. Ovaj poraz sigurno ne jer i prije je rekao da se planira vratiti na "prašinu".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo