FEDERER JE OTKRIO ŠTO MU SE DOGODILO ZA VRIJEME MEČA S ĐOKOVIĆEM: / 'Strašno je to što sam morao proći'

Image
Foto: Profimedia

Đoković, inače sedmerostruki pobjednik prvog Grand Slam turnira u sezoni će se u nedjelju (9.

30.1.2020.
14:10
Profimedia
VOYO logo

Novak Đoković je po osmi put u karijeri izborio nastup u finalu Australian Opena, nakon što je u četvrtak u Rod Laver Areni u Melbourne Parku svladao Rogera Federera sa 7-6 (1), 6-4, 6-3 za dva sata i 18 minuta.

Đokoviću je do 27. pobjede u 50 međusobnih obračuna s Federerom stigao preokretom u prvom setu, u kojem je 38-godišnji Švicarac vodio sa 4-1 i imao tri povezane break-lopte'(0-40). Srpski tenisač je nadoknadio zaostatak 2-5 i bez pogreške odigrao tie-break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja meča Federer je ostao bez prilike za break pa je Đoković sa po jednim oduzetim servisom u drugom i trećem setu po četvrti put pobijedio Švicarca u polufinalu na Australian Openu.

Image
NOVAK SE NAKON MEČA NAKLONIO VELIKOM FEDERERU: /

'Zbog toga mu svaka čast'

Image
NOVAK SE NAKON MEČA NAKLONIO VELIKOM FEDERERU: /

'Zbog toga mu svaka čast'

Ozljeda ga je ograničila

Federer je u meč ušao fizički nespreman, a tijekom igre morao je zvati medicinski time-out kako bi dobio liječničku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrao sam da ne izgubim, jasno. Trudio sam se svesti poene ne minimum udaraca. Vraćao sam lopticu jako dobro u početku, no nisam uspio dobro servirati, zbog toga mi je žao“, rekao je Federer nakon meča te opisao kako se osjećao na terenu.

"Danas je bilo strašno kroz što sam morao proći. Imao sam tri posto šanse da pobijedim, izašao sam na teren i dobro otvorio meč. Nikad se ne zna, moram probati, ali kad sam shvatio da ne ide i da nema ništa od iznenađenja, bilo je baš teško", rekao je nakon meča Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković, inače sedmerostruki pobjednik prvog Grand Slam turnira u sezoni će se u nedjelju (9.30 sati) za svoj osmi naslov boriti protiv pobjednika polufinalnog dvoboja Austrijanca Dominica Thiema i Nijemca Alexandera Zvereva, koji je na rasporedu u petak (9.30 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo