Federer je imao sreće: Uz pomoć kompjutera izbacio je Karlovića!

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP
20.6.2015.
15:58
AFP
VOYO logo

Švicarac Roger Federer borit će se u nedjelju za svoj osmi trijumf na ATP turniru u njemačkom Halleu nakon što je u subotnjem polufinalu sa 7-6 (3), 7-6 (4) nadigrao 36-godišnjeg Hrvata Ivu Karlovića koji je u izjednačenom meču ispalio 20 aseva.

Bila je to Federerova 13. pobjeda u 14 dvoboja s Karlovićem te 50. na turniru Halleu, do koje je stigao, iako nije slomio najbolji svjetski servis niti je uspio izboriti break-loptu. Karlović je imao jednu, u četvrtom gemu drugog seta, ali je Federer dobro odservirao i izvukao se u toj situaciji.

Koliko je Karlović dobro igrao i bio blizu pobjedi nad Švicarcem pokazat će i podatak da je u prvom setu osvojio više poena (37-36) od Federera koji je do tie-breaka osvojio samo tri poena na reternu, za razliku od hrvatskog tenisača koji ih je osvojio 10. Međutim, još je jednom prevladala Švicarčeva strpljivost i mirnoća u presudnim trenucima. Od 3-3 u odlučujućem gemu prvog seta nanizao je četiri poena i napravio veliki korak prema finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijanse su presudile u Federerovu korist i u drugom tie-breaku u kojem je zahvaljujući kompjuterskoj provjeri promijenio odluku suca na crti i spriječio Karlovića da povede 4-3 uz prednost mini-breaka. Osvajanjem tri od sljedeća četiri poena Federer je za 88 minuta stigao do svog 130. finala u karijeri, popravivši statistiku osvojenih tie-breakova u dvobojima s Karlovićem: Federer ih je osvojio 15, a najviši tenisač svijeta samo tri.

Federer će se u nedjelju boriti za svoj 15. naslov na travnatoj podlozi, a za suparnika će imati boljeg iz dvoboja Japanca Keija Nishikorija i Talijana Andreasa Seppija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo