DONNA VEKIĆ VIŠE NIJE NAJBOLJA HRVATSKA TENISAČICA: / Martić plasman karijere, Čilić napredovao unatoč mlakom izdanju

Image
Foto: Profimedia, TEMP Rex Features

Srbin Novak Đoković je obranom naslova u Wimbledonu zadržao uvjerljivo prvo mjesto sa čak 4470 bodova više od drugog Španjolca Rafaela Nadala

15.7.2019.
13:59
Profimedia, TEMP Rex Features
VOYO logo

Na novoj ATP ljestvici najboljih svjetskih tenisača objavljenoj u ponedjeljak po završetku trećeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira Wimbledona najboljih hrvatski igrač Borna Ćorić zadržao je 14. poziciju iako zbog ozljede mišića nije nastupio u All England Clubu.

Usprkos novom ranom ispadanju u 2. kolu, Marin Čilić je popravio plasman za jedno mjesto i sada je 17. igrač svijeta, dok se među 100 najboljih nalazi i 40-godišnji veteran Ivo Karlović koji ovoga tjedna drži 82. poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRENUTAK KOJI JE PRESUDIO EPSKO FINALE: /

Đoković psovao mater i tukao po sudačkoj stolici pa na kraju jeo travu

Image
TRENUTAK KOJI JE PRESUDIO EPSKO FINALE: /

Đoković psovao mater i tukao po sudačkoj stolici pa na kraju jeo travu

Srbin Novak Đoković je obranom naslova u Wimbledonu zadržao uvjerljivo prvo mjesto sa čak 4470 bodova više od drugog Španjolca Rafaela Nadala, dok je finalist Wimbledona Švicarac Roger Federer treći sa 4955 bodova manje od Đokovića.

Trojica igrača među prvih 10 ovoga tjedna bilježe svoje najbolje plasmane u karijeri, Rus Karen Hačanov skočio je s devetog na osmo mjesto, prvi nositelj umaškog turnira koji se igra ovoga tjedna, 32-godišnji Talijan Fabio Fognini skočio je sa 10. na deveto mjesto, dok je još jedan Rus Danil Medvedev po prvi put stigao u društvo 10 najboljih pomaknuvši se za tri pozicije, sa 13. na 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oni svoj pomak mogu zahvaliti padu Južnoafrikanca Kevina Andersona, koji nije uspio obraniti lanjski finale Wimbledona, on je ispadanjem u 3. kolu izgubio tri mjesta te je pao s osme na 11. poziciju.

Petra Martić u Top 20

Plasmanom u 4. kolo Wimbledona hrvatska tenisačica Petra Martić popravila je svoj plasman na WTA ljestvici za četiri mjesta te se po prvi put u karijeri nalazi među 20 najboljih na svijetu, upravo na 20. poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić je, između ostalih, preskočila i Donnu Vekić te tako ponovno postala najbolje rangirana hrvatska igračica.

Vekić je ispadanjem u 1. kolu Wimbledona izgubila četiri pozicije i sada se nalazi na 26. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wimbledonska pobjednica Rumunjka Simona Halep popravila je plasman za tri pozicije i sada se nalazi na četvrtom mjestu iza Australke Ashleigh Barty, koja je ostala na vrhu usprkos ispadanju u 4. kolu, druge Japanke Naomi Osake i treće Čehinje Karoline Pliškove.

Najveći pad zabilježila je prošlogodišnja pobjednica Wimbledona Njemica Angelique Kerber koja je nakon ispadanja u 2. kolu ove godine izgubila osam pozicija i skliznula na 13. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo