DONNA VEKIĆ NAKON VELIKOG PREOKRETA IZBORILA DRUGO KOLO: / Osječanka se izvukla iz nemoguće situacije i došla do pobjede

Image
Foto: Profimedia, Press Association

U drugom kolu igrati protiv 23-godišnje Argentinke Nadije Podorske

9.2.2021.
9:14
Profimedia, Press Association
VOYO logo

Osječanka DonnaVekić (WTA - 33.) nadoknadila je gubitak prvog seta te 'break' zaostatka u drugom i trećem setu na putu do pobjede 4-6, 6-3, 6-4 nad 26-godišnjoj Kineskinjom Yafan Wang (WTA - 98.) u dvoboju prvog kola Australian Opena koji je trajao dva sata i 38 minuta.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda hrvatske tenisačice, kojom se po šesti put u karijeri plasirala u drugo kolo prvog Grand Slam turnira u sezoni. Tamo 24-godišnju Osječanku čeka Argentinka NadiaPodorska (WTA - 45.) koja je u prvom kolu nadigrala Amerikanku Christinu McHale sa 6-4, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna Vekić je prva došla do 'breaka' u meču protiv Wang slomivši servis Kineskinje u petom gemu, ali je tu prednost izgubila već u sljedećem. Osječanka je u desetom gemu s dvije dvostruke pogreške i jednom neprisiljenom darovala suparnici još jedan 'break' kojim je Yafan Wang osvojila prvi set.

Nastavila niz

Kineskinja je niz nastavila na početku drugog seta u kojem je povela 2-0. Vekić je uspjela nakon sedmominutnog gema spasiti tri gem-lopte i oduzeti servis Wang u trećem gemu. Osječanku je to vratilo u meč, jer je do kraja seta osvojila pet od sljedećih šest gemova te nakon 98 minuta igre izborila odlučujući set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je ponovno Wang prva stekla prednost već u prvom gemu, ali je Vekić odmah vratila 'break'. Kineskinja je novim 'breakom' povela 3-2, da bi u ključnom šestom gemu, koji je trajao više od 11 minuta, Vekić spasila četiri gem-lopte te iskoristila četvrtu priliku za 'break' i izjednačenje na 3-3. Kineskinja novu priliku nije dobila, a Osječanka je meč završila nizom od šest poena, ostavivši Wang bez poena kad je kineska tenisačica u desetom gemu servirala za ostanak u dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojila samo poen više

Konačna statistika pokazuje da je Vekić osvojila samo jedan poen više (106-105) od suparnice te da je imala 20 izravnih poena više (46-26), ali je i više griješila (53-41) kad ju na to nije prisilila suparnica. Ključno je bilo što je Osječanka uspjela iskoristiti 7 od 17 prilika za 'break', dok je Wang imala realizaciju break-lopti 5/10.

Vekić će u drugom kolu igrati protiv 23-godišnje Argentinke Nadije Podorske, koja je zablistala na posljednjem Grand Slam turniru u prošloj sezoni, na jesenskom izdanju Roland Garrosa, gdje je iz kvalifikacija stigla do polufinala i izgubila od kasnije pariške pobjednice Poljakinje Ige Swiatek. Dvoboj Vekić - Podorska na rasporedu je u četvrtak, a to će biti njihov prvi meč u glavnom ždrijebu. Igrale su 2016. u kvalifikacijama za US Open, a taj je Argentinka slavila u dva seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo