DONNA U SUZAMA NAKON ŠTO JE U FINALU OSTAVILA SRCE NA TERENU: / 'Vratit ću se sljedeće godine!'

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Na početku intervjua zaplakala je i reporterka ju je morala tješiti, no uspjela se nekako sabrati i dati izjavu

16.6.2019.
20:20
Profimedia
VOYO logo

Nevjerojatan meč odigrale su u finalu WTA turnira u Nottinghamu Donna Vekić i Caroline Garcia. francuskinja je nakon izgubljenog prvog seta slavila, no publika je uživala u bespoštednoj borbi dvoje sjajne tenisačice.

Image
DONNA VEKIĆ POKLEKNULA U ISCRPLJUJUĆEM FINALU: /

Garcia se vratila iz ponora i preokretom uzela trofej

Nakon meča Donna Vekić nije mogla suzdržati suze. Na početku intervjua zaplakala je i reporterka ju je morala tješiti, no uspjela se nekako sabrati i dati izjavu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam Caroline na sjajnom meču. Ne znam što drugo reći. Publika je bila fantastična. Jako sam tužna jer sam danas izgubila, ali vratit ću se sljedeće godine i pokušati osvojiti trofej", izjavila je Donna nakon meča.

Sjajan start Osječanke

Vekić je odlično otvorila meč dobivši prvi set sa 6-2, no iduća dva je izgubila u trinaestoj igri i nakon dva sata i 40 minute igre pobjeda je pripala 25-godišnjoj Francuskinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Garcia je u nedjelju prvo morala odraditi nastavak polufinala protiv Amerikanke Jennifer Brady. Meč je prekinut u subotu zbog kiše pri rezultatu 4-6, 6-3, 4-3 za Francuskinju. U nastavku meča, 28. tenisačica svijeta je dobila dva gema u nizu za pobjedu.

Vekić je odlično ušla u finalni meč. Uz dva brza breaka povela je 4-0 i potom mirno privela set kraju. Nakon 29 minuta dobila je prvi set rezultatom 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preokret Francuskinje

U nastavku meča Garcija je zaigrala daleko bolje. U drugom setu je povela 2-0 uz oduzeti servis. Donna je vratila break, ali i ponovo izgubila servis pa je 25-godišnja Francuskinja povela sa 4-1. Mlada hrvatska tenisačica nije se predavala i uspjela se vratiti u meč izjednačivši na 4-4. Do kraja su obje tenisačice držale svoj servis, pa je drugi set razriješen u trinaestoj igri. Donna je povela 2-0, no Garcija je odmah vratila mini-break izjednačivši na 2-2. Do rezultata 5-4 nije bilo breakova, a tada je francuska tenisačica na Donnin servis osvojila dva poena za 7-4 u ‘tie-breaku’.

U trećem setu nije bilo izgubljenih servisa, čak niti break lopti, pa je ponovo odlučivao tie-break. Nažalost, i drugi je otišao na francusku stranu, ponovo rezultatom 7-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić i Garcia igrale su sedmi međusobni susret, a u dosadašnjih šest svaka je tenisačica ostvarila po tri pobjede. Osječanka je bila bolja u posljednjem dvoboju odigranom prošle godine na tvrdoj podlozi u Tokiju, kad je bilo 6-3, 6-4 za Donnu. Ovo je bio njihov prvi sraz na travnatoj podlozi.

Zanimljivo, Vekić je na putu do finala prve dvije pobjede na turniru (Dalila Jakupović, Chloe Paquet) ostvarila u dvorani, jer se na travi prva četiri dana nije moglo igrati zbog kiše. U petak je napokon dočekala tenis na travi, ali je kratko trajalo. Međutim, ostat će upisano kako je Kristinu Mladenović pobijedila na dvije različite podloge. Meč je započet na travi, a završen na tvrdoj podlozi u dvorani. Problema s kišom imala je i u subotu u polufinalu, no prekid je kratko trajao, a hrvatska tenisačica je pobijedila njemačku tenisačicu Tatjanu Mariju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo Majoli bolja

Za Vekić je ovo bilo drugo finale u Nottinghamu, te ukupno osmo finale u karijeri, a više od nje od hrvatskih tenisačica ima samo Iva Majoli (17).

Do sada je osvojila dva turnira. Prvi 2014. u Kuala Lumpuru, a drugi prije dvije godine upravo u Nottinghamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo