OBILJEŽILI IH I SUKOBI / Đoković je prema Ivaniševiću često bio 'nekulturan', a Goran mu je sve tolerirao

Image
Foto: Profimedia

'Ne znam, on kad nađe nekoga za svađanje… Njemu to treba. Ako nismo mi, onda je sunce. Ako ne sunce, onda je oblak. To njega gura'

27.3.2024.
13:53
Profimedia
VOYO logo

Goran Ivanišević i Novak Đoković prekinuli su suradnju koja je u šest godina rezultirala s 12 osvojenih Grand Slamova.

Image
RASTANAK S ĐOKOVIĆEM /

Oglasio se i Ivanišević: Goranova objava bez ijedne riječi je znakovita

Image
RASTANAK S ĐOKOVIĆEM /

Oglasio se i Ivanišević: Goranova objava bez ijedne riječi je znakovita

Završilo je dakle jedno od najboljih partnerstva u povijesti tenisa kojeg su osim vrhunskih rezultata obilježile i svađe, točnije ljutite javne reakcije pa čak i vrijeđanja Đokovića prema Ivaniševiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša kemija na terenu imala je svojih uspona i padova, ali naše prijateljstvo je uvijek bilo čvrsto", napisao je Đoković u objavi da se suradnja prekida, no malo kasnije oglasio se i Goran, a njegova objava je bila dosta znakovita.

Srpski mediji pišu kako jedan od razloga Novakovog otkaza Goranu leži u meču polufinala Australian Opena protiv Jannicka Sinnera. Novak je tada zapravo tijekom čitavog meča bio smiren, no u posljednjem setu je 'poludio' i počeo vikati: "Kako ste loši… Užas, užas, svi!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je u 3. kolu US Opena protiv Lasla Đerea također 'puknuo'. Na početku četvrtog seta vikao je prema Ivaniševiću: "Pa reci, bre!", prolomilo se stadionom. Ivanišević je na to ostao miran i samo promatrao meč.

U finalu Wimbledona je Đoković izgubio od Carlosa Alcaraza 3:2 u setovima. Osobito je Novak bio frustriran u drugom i trećem setu kada je Ivaniševiću vikao: "Gdje mi je nestala igra?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom drugog kola Roland Garrosa protiv Martona Fucsovicsa imao je Đoković novi žešći ispad. U jednom je trenutku dobacio Ivaniševiću: "Ustani, ustani, ne čujem te, je*ote!'

'Je**m mu mater, sve okej'

Đoković je na Unitedu Cupu Srbiji donio prvi bod pobjedom protiv Jiryja Lehečke, no tijekom meča imao je velikih problema. Žalio se sucu na upaljene reflektore, iako je bio dan. Popričao je o problemu i s nadzornikom, a u jednom trenutku prijetio i prekidom meča. Također više je puta uzimao pauzu kako bi dobio masažu ruke. U jednom trenutku je i Goran Ivanišević osjetio Novakov bijes:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam brate, ali ako te pitam onda nije sve u okej, što je okej? Ako te pitam znači nije sve okej", rekao je Novak, a popularni Zec odgovorio: "Ne mogu ti ništa reći kad je dobar servis, je**m mu mater, sve okej, nemam ti što reći. Dobar servis, mali aut, idemo dalje."

Holger Rune je Đokovića na Mastersu u Rimu pobijedio u četvrtfinalu 6-2, 4-6, 6-2. Đoković je nekoliko puta tijekom meča imao što poručiti svojim trenerima predvođenima Goranom Ivaniševićem. "Konfuzija… Stalno, sve ste u konfuziji", vikao im je Novak, no Goran mu je odgovorio: "Koji ti je k*rac? Igraj, igraj, igraj, makni se od lopte."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su neke Đokovićeve reakcije bilo, blago rečeno nekulturne, doima se kao da mu Ivanišević nije previše zamjerao.

"Ne znam, on kad nađe nekoga za svađanje… Njemu to treba. Ako nismo mi, onda je sunce. Ako ne sunce, onda je oblak. To njega gura", uz smijeh je probao pojasniti Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo