NEDODIRLJIV / Đoković će osmi put godinu završiti kao najbolji: Pritom je srušio nove rekorde

Image
Foto: Profimedia

Đokoviću će ovo biti osmi završetak godine na čelnom mjestu ATP ljestvice, po čemu je rekorder s dva završna 'broja 1' više od Amerikanca Petea Samprasa

13.11.2023.
11:59
Profimedia
VOYO logo

Pobijedivši u nedjelju Danca Holgera Runea, u prvom meču na ATP Finalu u Torinu, srpski tenisač Novak Đoković, zaradio je 200 bodova i osigurao ostanak na vrhu pojedinačne ATP ljestvice i na kraju sezone, a time je postavio još nekoliko novih rekorda.

Image
DRAMA U TRI SETA /

Đokovića nakon pobjede iznenadio zahtjev navijača: 'Može li autogram na prsa?'

Image
DRAMA U TRI SETA /

Đokovića nakon pobjede iznenadio zahtjev navijača: 'Može li autogram na prsa?'

Đokoviću će ovo biti osmi završetak godine na čelnom mjestu ATP ljestvice, po čemu je rekorder s dva završna 'broja 1' više od Amerikanca Petea Samprasa. Postao je i prvi tenisač koji je s 36 godina uspio završiti godinu kao 'broj 1', čime je za dvije godine popravio svoj rekord koji je držao od 2021. Po završetku ATP Finala u Torinu Đoković će postati i prvi tenisač u povijesti koji je na vrhu pojedinačne ATP ljestvice provesti najmanje 400 tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redoslijedu šestorice najboljih tenisača nije bilo promjena pa su iza Đokovića i ovaj tjedan Španjolac Carlos Alcaraz (8.455 bodova), Rus Danjil Medvjedev (7.200), Talijan Jannik Sinner (5.490), Rus Andrej Rubljov (4.805) i Grk Stefanos Tsitsipas (4.235).

Društvo desetorice najboljih napustio je Norvežanin Casper Ruud koji je sa sedmog pao na 11. mjesto, a u Top 10 je ponovno ušao Poljak Hubert Hurkacz, skočivši s 11. na devetu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od hrvatskih tenisača napredovao je Duje Ajduković za sedam mjesta pa je ovaj tjedan na 172. poziciji, što mu je novi najbolji renking u karijeri.

Borna Ćorić je ostao na 37. mjestu, a Borna Gojo je lošiji za jednu poziciju u odnosu na prošli ponedjeljak pa je sada 74. tenisač svijeta. Dino Prižmić je ostao na 161. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Pogledajte i video: Ni Messi, ni Federer, ni Ronaldo, ni Đoković nisu milijarderi, a nisu ni Beckhamovi. Kako zaraditi milijardu dolara?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo