PRVAK BEZ ZADRŠKE / Dodig se žestoko obrušio na organizaciju Roland Garrosa: 'Nisam dobio tretman koji zaslužujem'

Image
Foto: Profimedia

Višestruki Grand Slam osvajač poslao je snažnu poruku s centralnog terena u Parizu

10.6.2023.
22:28
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisač Ivan Dodig (38)  i Amerikanac Austin Krajicek (32)  pobjednici su grand-slam turnira Roland Garros u parovima svladavši u velikom finalu belgijski par Sander Gille i Joran Vliegen s 6-3, 6-1.

Image
TENISKA VELESILA /

Fantastični Ivan Dodig s Austinom Krajicekom osvojio Roland Garros u parovima!

Image
TENISKA VELESILA /

Fantastični Ivan Dodig s Austinom Krajicekom osvojio Roland Garros u parovima!

Dodig i Krajicek prvi su set riješili nakon breaka u osmom gemu, a u drugoj su dionici još triput oduzimali servis Belgijancima, te su slavili na vrlo dominantan način. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko-američka kombinacija tako je za 80 minuta stigli do najvećeg uspjeha otkad su zajedno u paru jer su lani izgubili finale u Parizu.

Dodigu je to treći Grand Slam naslov u konkurenciji muških parova – 2015. je otišao do kraja u Roland Garrosu s partnerim Brazilcem Marcelom Melom, a 2021. je slavio na Australian Openu sa Slovakom Filipom Polašekom. Austinu Krajiceku, koji je dalji rođak bivšeg pobjednika Wimbledona Richarda Krajiceka, ovo je prvi grand-slam naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon velike pobjede, hrvatski tenisač se bez milosti obrušio na organizaciju slavnog turnira.

'Nisam dobio tretman koji zaslužujem'

"Imam još nešto važno za reći. Četverostruki sam osvajač Roland Garrosa i imam ukupno sedam Grand Slam titula, ali danas sam ipak jako tužan. Svi se pitate zašto? Zato što nisam dobio tretman koji zaslužujem kao svaki sportaš, a to znači da trebamo svi igrači biti tretirani jednako kad se natječemo'', rekao je Dodig pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jako sam tužan što moram reći, ali 15 dana sam na turnir dolazio taksijem. Sjedio sam nasred neke ulice u Parizu, kasnio sam na zagrijavanje s partnerom jer sam čekao taksi 40 minuta. Bio sam jako tužan i osjećao sam se kao turist u Parizu. Ali danas sam četvrti put osvojio Roland Garros i ovaj turnir zaslužuje tretirati svakog igrača i svakog svog pobjednika kako zaslužuje. Nadam se da ćete sljedeće godine napraviti bolji posao'', poručio je Hrvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo