Đoković rasturio Nadala i preoteo Monte Karlo (VIDEO)

2:0 u setovima za novog Kralja šljake

21.4.2013.
16:49
VOYO logo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je ATP turnir Masters serije 1000 u Monte Karlu, pošto je u finalu nadigrao Španca Rafaela Nadala rezultatom 2:0 (6:2, 7:6).

Đoković je po prvi put u karijeri trijumfovao u Kneževini i prekinuo apsolutnu dominaciju Nadala koji je bio najbolji osam godina zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bio 34. međusobni okršaj srpskog i španskog tenisera, a Novak je stigao do 15 pobede i treće na šljaci.

Duel između Đokovića i Nadala je repriza prošlogodišanjeg finala, kada je Španac slavio sa 6:3, 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je u prvom setu još jendom podsetio zbog čega je u ovom trenutku bez premca. Lako je srpski teniser napravio dva brejka prednosti i poveo 5:0, ali se Nadal malo pribrao i smanjio na 5:2. Ipak, u osmom gemu Đoković ponovo oduzima servis Špancu za vođstvo u setovima, iako je pre toga propustio čak sedam set lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku finala oba rivala su lako osvajala svoje servise sve do petog gema kada Nadal stiže do brejka prednosti. Đoković je polazo počeo da izlazi iz krize i prekida seriju protivnika i u osmom gemu oduzima servis španskom teniseru za 4:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naredni gem Novak je strpljivom igrom rešio u svoju korist, ali ponovo Nadal dolazi do brejka prednosti od 6:5. Međutim, prvi reket sveta u narednom gemu vraća rezultatski egal i zahvaljujući odličnoj igri u taj-brejku skida Španca sa trona u Monte Karlu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo