Đoković Nadala ubio u pojam: 'Ne mogu više!'

'Napravio sam sve što sam mogao, ne mogu više od ovoga.

16.5.2011.
14:41
VOYO logo

Ono što su mu mnogi predviđali polako se i ostvaruje. Novak Đoković zasluženo je na pragu svjetske 'jedinice' jer to što ove sezone radi zaista je čudesno, a meč koji je odigrao u Rimu spada u kategoriju 'za ne vjerovati'.

Kladioničari su Noletu prije finala s Nadalom davali male šanse za pobjedu, mnogi su mislili da će u Italiji ipak doći kraj njegovom nizu od 37 pobjeda, ali dogodilo se baš suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je i četvrti je put ove sezone pobijedio prvog tenisača svijeta, Rafaela Nadala, Novak Đoković se opasno približio Španjolcu i ugrozio njegov dosad sigurni tron. Nadal je sada na 12,070 bodova, Nole ima 11,665, a treći je Roger Federer sa 8,390.

Osvojivši turnir u Rimu, Đoković se još malo približio Rafaelu Nadalu kojeg je svladao u finalu, ovoga puta na samo 405 bodova. Treći je Federer, slijedi Murray, Soderling, pa Berdych, Ferrer, osmi je Melzer, deveti Monfils, a deseti Mardy Fish.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenisači napredovali su. Marin Čilić je 20. (+3), Ivan Ljubičić 35. (+3), Dodig je 46., a Ivo karlović 149. (-11). Na 2,75 milijuna eura vrijednom turniru iz Masters serije u Rimu, srpski je tenisač slavio s dvaput po 6:4 u setovima iako je večer prije igrao trosatni meč protiv Andyja Murraya te na kraju jedva stajao na nogama pobijedivši u tie-breaku trećeg seta.

Međutim, u nedjelju je ponovno bio veličanstven. Uračunaju li mu se dvije pobjede s kraja prošle sezone, Đoković nije izgubio u zadnja 39 susreta! Bio je ovo 27. dvoboj dvojice trenutačno najboljih tenisača svijeta, a Španjolac još uvijek vodi 16:11. No, sva četiri puta ove sezone sastali su se u finalima i sva četiri puta slavio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadivio sam sam sebe s obzirom na okolnosti i stanje u kojem sam igrao. Meč je zaista bio težak, a Nadal je igrao sjajno. Bio sam u situaciji da ću ipak napokon izgubiti meč, ali sam se vratio i odigrao moj najbolji tenis dosad na zemljanoj podlozi i to protiv najboljeg igrača na zemlji u povijesti. To je jednostavno fenomenalno. Još uvijek uživam u pobjedi", izjavio je Nole nakon susreta, dok je Nadal priznao da je Đoković bolji.

"Napravio sam sve što sam mogao, ne mogu više od ovoga. Pokušavao sam, bio sam odličan, ali jedan tenisač je bio bolji od mene. Prvak za mene ne znači samo to da pobjeđuješ iz tjedna u tjedan. Šampion mora znati pričekati pravi trenutak i ja čekam svaki tjedan, pokušavam naći rješenja i vidjet ćemo što će se dogoditi sljedeći put. Želim mu sve najbolje i sada moram čekati moju novu priliku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105110760006 arti-201105080328006 arti-201105050790006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo