VIDEO: / Kakav triler! Đoković i Federer izvukli nemoguće!

Novak Đoković u meču punom preokreta pobijedio je Jo-Wilfreda Tsongu sa 6:1,5:7,5:7,7:6(6),6:1 i izborio polufinale Roland Garrosa gdje će igrati protiv Rogera Federera.

5.6.2012.
20:42
VOYO logo

Nakon što je protiv Andresa Seppija okrenuo zaostatak 2:0 u setovima, Đoković se protiv Tsonge našao na još težem iskušenju. Meč je samo formalno dobio u petom setu, a faktički u četvrtom, u kojem je spasio četiri meč-lopte i osvojio ga nakon 77 minuta obostrano sjajnog tenisa. Tsonga je nakon toga potpuno potonuo i u petom setu više nije bilo prave borbe.

Đoković je imao 6:1, 4:2 i tek tada je počela prava bitka na središnjem terenu. Tsonga je napravio break za 4:4, počeo je igrati sa puno više samopouzdanja u svoje udarce. Novi break napravio je u 12. gemu i poravnao na 1:1 u setovima. U trećem setu je opet prvi do breaka stigao prvi svjetski reket, u trećem gemu, ali je odmah u sljedećem izgubio servis. Francuski 27-godišnji tenisač je, kao i u prethodnom setu, napravio break u 12. gemu za vodstvo 2:1 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tsonga je drugi, treći i četvrti set na krilima podrške s krcatih tribina odigrao izvanredno, to je bilo daleko iznad njegove uobičajene razine na zemlji, njegovoj najlošijoj podlozi. Pucao je od samopouzdanja, igrao duboke i čvrste lopte i forhendom i bekhendom i konstantno je stavljao na muke prvog nositelja. Pri vodstvu 5:4, Tsonga je izborio prve dvije meč-lopte, ali se Đoković sjajno izvukao i pod jakim pritiskom ipak držao servis. Ista priča bila je dva gema kasnije, kada je Francuz imao nove dvije meč-lopte, ali je Srbin još jednom pružio svoj maksimum kada je bio na jedan poen od poraza i eliminacije.

Tie-break je također bio vrlo dramatičan i pun preokreta. Đoković je otvorio s 2:0, pa je Tsonga dobio četiri uzastopna poena za vodstvo 4:2. Srbin je uzvratio istom mjerom, sa četiri poena u nizu za 6:4 i dvije set-lopte. Niti tada nije bilo gotovo, Tsonga se vratio na 6:6, ali je zadnja dva poena dobio Đoković. Ostvario je novu veliku pobjedu u ratu živaca i peti set je nalikovao prvom u kojem je Đoković bio dominantna figura na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti sam ne znam kako sam izvukao te četiri meč-lopte. Tsonga je veći dio meča bio bolji igrač, ali ja sam nekako ipak uspio izvući pobjedu. Nažalost, tenis je igra u kojoj samo jedan može pobijediti, želim čestitati Tsongi na sjajnoj igri", izjavio je odmah na terenu Đoković, koji je dobio četvrti uzastopni meč protiv Tsonge i sada je poveo sa 6-5 u međusobnim susretima.

Roger Federer u četvrtfinalu Roland Garrosa pobijedio je Argentina Juana Martina del Potra 3:6,6:7,6:2,6:0,6:3 i izborio polufinale trećeg Grand slama sezone gdje ga čeka Novak Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajno je prva dva seta odigrao Argentinac iz Tandila. Prvi set osigurao je s čak tri breaka, uz jedan izgubljeni servis. U drugom je Federer napravio break za 3:2, ali je Del Potro odmah odgovorio na isti način i poravnao na 3:3. Set je otišao u tie-break u kojem je Argentinac slavio sa 7:4.

Međutim, od početka trećeg seta se Del Potro više nije kretao tako dobro, može se pretpostaviti da je opet imao problema s bolnim koljenom, a Švicarac je podigao svoju igru na najvišu razinu. Del Potro je u trećem setu imao jednu break-loptu, u četvrtom niti jednu, u petom još dvije, niti jednu od njih nije uspio iskoristiti. Nakon zaostatka 2:0 u setovima, Federer je dobio uvjerljivo tri seta i na kraju je ipak zasluženo izborio pobjedu. Imao je 26 izravnih poena više (59-33), a u neforsiranim pogreškama su bili potpuno jednaki, obojica po 43. Treba istaknuti da je Del Potro osvojio samo 31 poena nakon drugog servisa, a Federer visokih 60%. Australka Samantha Stosur i Talijanka Sara Errani izborile su međusobni ogled u polufinalu Roland Garrosa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samantha Stosur, šesta tenisačica svijeta koja je prije dvije godine igrala finale French Opena, svladala je u četvrtfinalu Slovakinju Dominiku Cibulkovu 6:4, 6:1 za 85 minuta igre. Bio je to drugi susret ovih tenisačica i druga pobjeda Stosur.

Stosur je u petom gemu došla do prvog breaka u meču. U sljedećem gemu Cibulkova je propustila break-loptu, pa je još jednom izgubila servis i Stosur je povela s 5:2. Ipak, Cibulkova je nadoknadila jedan break zaostatka, a umalo se i potpuno vratila u prvi set. No, propustila je kod vodstva Stosur 5:4 tri break-lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je Slovakinja držala servis u prvom gemu, u drugom je propustila 0-40, tri break-šanse. Stosur je uzela šest gemova zaredom 16. tenisačici WTA ljestvice.

Talijanka Sara Errani, 24. tenisačica svijeta, u četvrtfinalu je pobijedila desetu igračicu na WTA ljestvici, Njemicu Angelique Kerber 6:3, 7:6(2) nakon jednog sata i 39 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Errani je prvi set riješila s dva breaka, u drugom su gledatelji vidjeli čak osam breakova, šest uzastopnih, a tie-break je Talijanka odigrala puno bolje. Ukupno je napravila samo 14 neforsiranih pogrešaka u meču, 11 manje od svoje protivnice kojoj nije pomoglo osam izravnih poena više (33-25).

Errani je, tako, u 29. pokušaju upisala svoju prvu pobjedu u karijeri protiv jedne top 10 igračice, te je dokazala da njezine pobjede protiv dvije bivše osvajačice ovog turnira, Ane Ivanović i Svetlane Kuznjecove, uopće nisu bile slučajne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo