POLUFINALE DAVIS CUPA / Marin Čilić očekivano izgubio od Novaka Đokovića

Image
Foto: Profimedia

O plasmanu u finale odlučivat će meč parova u kojem će za Hrvatsku igrati Nikola Mektić i Mate Pavić, a za Srbiju su nominirani Novak Đoković i Nikola Ćaćić

3.12.2021.
20:25
Profimedia
VOYO logo

 Odluka o prvom finalisti ovogodišnjeg izdanja Davis Cupa past će u meču parova, nakon što je najbolji tenisač svijeta Novak Đoković pobijedio najboljeg hrvatskog igrača Marina Čilića sa 6-4, 6-2 te izjednačio ukupan rezultat na 1-1. 

Bio je to njihov 20. međusobni dvoboj u kojem je Đoković stigao do 18. pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučujućom se pokazala završnica prvog seta u kojoj je Đoković došao do 'breaka' u devetom gemu u kojem je Čilić imao 40-0. Kad je servirao za osvajanje prvog seta prvi reket svijeta je spasio četiri break-lopte, 15-40 i još dvije Čilićeve prednosti, što mu je donijelo rezultatsku, ali još veću psihološku prednost.

Image
KREMA U MADRIDU /

Pogledajte tko sve gleda Hrvatsku i Srbiju, Srbi se za seksi Hrvaticu pitaju: 'Navija li za nas ili za njih?'

Image
KREMA U MADRIDU /

Pogledajte tko sve gleda Hrvatsku i Srbiju, Srbi se za seksi Hrvaticu pitaju: 'Navija li za nas ili za njih?'

Nakon što su obojica tenisača zadržala prve servise u drugoj dionici, Đoković je uz dva breaka nanizao četiri gema i stvorio nedostižnu prednost. Do pobjede 6-4, 6-2 stigao je nakon jednog sata i 39 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čiliću je presudila loša realizacija break-lopti (0/8), dok je Đoković iskoristio tri od osam prilika za break.

Sjajni Borna Gojo

Hrvatska je povela sa 1-0 nakon što je u prvom pojedinačnom dvoboju Borna Gojo svladao 33. tenisača svijeta Dušana Lajovića sa 4-6, 6-3, 6-2 za jedan sat i 58 minuta. Bio je to treći nastup 23-godišnjeg Splićanina i treća Gojina pobjeda koji se pretvorio u pravog junaka hrvatske Davis Cup reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gojo je u prvom setu propustio vodstvo od 4-1, ali je sve nadoknadio u drugom i trećem setu, u kojima je potpuno nadigrao favoriziranog srbijanskog reprezentativca, došao do pobjede i doveo hrvatsku reprezentaciju pred vrata četvrtog plasmana u finale Davis Cupa.

Tamo ju već u drugom pojedinačnom meču može odvesti Marin Čilić, koji će igrati protiv najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O plasmanu u finale odlučivat će meč parova u kojem će za Hrvatsku igrati Nikola Mektić i Mate Pavić, a za Srbiju su nominirani Novak Đoković i Nikola Ćaćić.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo