Drugi poraz / Čilićev kraj puta u Melbourneu: Bautista u pet setova izborio četvrtfinale

Image
Foto: AP Images

Marin Čilić oprostio se u osmini finala Australian Opena

20.1.2019.
11:15
AP Images
VOYO logo

Ništa od reprize lanjskog finala Australian Opena već u četvrtfinalu. Dok je Roger Federer morao odraditi posao protiv Stefanosa Tsitsipasa, svoj u osmini finala nije Marin Čilić.

Drugi put u karijeri i drugi put u Melbourneu Roberto Bautista Agut pobijedio je našeg najboljeg tenisača kojeg će rano ispadanje koštati pada na deseto mjesto, pa će čak i Borna Ćorić imati priliku postati prvi hrvatski reket izbori li finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesti nositelj nije uspio proći još jednog Španjolca premda je izgledalo obećavajuće nakon prvog seta u kojemu je Bautista servirao kod 5:4 da bi se Čilić "uhvatio za uže" i okrenuo ga na svoju stranu u tie-breaku.

Kada je kod 3:4 aktualni finalist izgubio servis, a 30-godišnjak iz Castellona potom naučio lekciju i odservirao za drugi set, na Čilićevu se tijelu vidio pad energije i voljnog momenta. Je li uzrok bilo koljeno ili jednostavno akumulirani umor iz prošlog četverostanog meča s Verdascom, manje je bilo važno, no da je trebao nešto promijeniti ako je mislio ostati u turniru, to je bila nužnost jer je Španjolac bio posve razigran i ono što je ponudio treći set, nije slutilo na dobar završetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images

Čilić će prema vrhu gledati s desetog mjesta nakon Australian Opena (AP Images)

Međutim, Čilića je uspio pogurati njegov stožer, on sam sebe i opet se barem igrom vratila nada u preokret, a iako je kod 3:2 propustio napraviti break, onda i rezultatom jer Španjolac nije odservirao za ostanak u četvrtom setu. Marinov forehand passing odveo nas je u peti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Međugorac slovi za jednog od najspremnijih igrača na Touru, u toj je grupi i Bautista koji je već u prva dva kola igrao odlučujući set, pa je bilo najsretnije zaobići tipovati na nekoga jer je to postala rezultatska klackalica u kojoj je mreža odmah na početku zaustavila Čilićev backhand da stvori značajan korak prednosti.

Šahovska partija trajala je do 4:4 kada je Čilić s dva neobranjiva forehanda poništio dvije break-lopte, ali skupo je platio dvostruku pogrešku kada je imao poen za 5:4. Bautista je počistio liniju u novoj prilici i Čilić se, nažalost, morao pozdraviti s australskom publikom za ovu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open, osmina finala:

Marin Čilić (Hrvatska) - Roberto Bautista Agut (Španjolska) 7:6 (6), 3:6, 2:6, 6:4, 4:6

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo