Čilić u četvrtfinalu Queensa, Karlović iznenadio pa ispao!

Nakon što je u 1. kolu ATP turnira na travi u Londonu hrvatski tenisač Marin Čilić bio slobodan, u drugom je lakoćom za nešto više od sat vremena sa 6:2, 6:1 nadigrao Australca Matthewa Ebdena.

13.6.2012.
16:27
VOYO logo

Bio je ovo prvi međusobni dvoboj Čilića i Ebdena (74. na ATP ljestvici), a 6. nositelj je realiziravši četiri od deset prilika za obrat, odnosno po dvije u svakom setu, bez problema izborio osminu finala na travnatim terenima Queen's Cluba te će u 3. kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja 11. nositelja, Cipranina Marcosa Baghdatisa i Čeha Lukaša Rosola.

Ivo Karlović zaustavljen je u 2. kolu, a nakon dva sata i 50 minuta igre svladao ga je Tajvanac Yen-Hsun Lu sa 6:7(3), 7:6(8), 7:6 (7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lošu sezonu hrvatski je Davis Cup reprezentativac nastavio i na travnatim terenima londonskog Queen’s Cluba. Premda je uvjerljivom pobjedom protiv Lleytona Hewitta u 1. kolu naznačio mogući povratak forme barem na travnatoj podlozi, već u drugom nastupu izgubio je od Tajvanca koji zauzima jednu poziciju slabiji plasman na ATP ljestvici (56-57).

Tijekom čitavog susreta nije se dogodio niti jedan break, Karlović je propustio pet, a Lu dvije break-lopte. U odlučujućem tie-breaku trećeg seta prvu je meč-loptu kod 7:6 Karlović spasio asom, no kod 8:7 na suparnikov servis bio je nemoćan. Tajvanca nije poljuljalo niti čak 35 asova hrvatskog tenisača koji je nastavio negativan niz u ovoj godini. Naime, Karlović je od četvrtfinala Zagreb Indoorsa samo u Miamiju i sada u Londonu prošao prvo kolo, a uz to ima šest ispadanja na startu turnira. Bio je ovo treći ogled Karlovića i Lua i prva pobjeda tenisača s Tajvana. Oba prethodna dvoboja odigrana su na Challengeru u američkom Bighamtonu davne 2002. i 2003. godine. Dodajmo i da se u 2. kolu od turnira oprostio i četverostruki pobjednik u Queen’su Amerikanac Andy Roddick. Njega je sa 6:4, 4:6, 7:5 svvladao 7. nositelj, Francuz Edouard Roger-Vassselin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo