'MRNJA' ZAUSTAVLJEN U DRUGOM KOLU / Čilić ispao s turnira u Madridu, Zverev ga pobijedio sedmi put zaredom i prošao u osminu finala

Image

Čilić je slavio samo u njihovom prvom susretu na ATP Touru, prije sedam godina u Washingtonu, kad je Zverev imao 18 godina

4.5.2022.
16:44
VOYO logo

Branitelj prošlogodišnjeg naslova u Madridu Nijemac Alexander Zverev pobijedio je u drugom kolu madridskog Mastersa Marina Čilića sa 4-6, 6-4, 6-4 i tako se probio u osminu finala. 

Image
ŠTETA ZA MARINA /

Ipak nije mogao protiv Amerikanca: Čilić ne može do osmine finala, Fritz bolji u okršajima s Hrvatom

Image
ŠTETA ZA MARINA /

Ipak nije mogao protiv Amerikanca: Čilić ne može do osmine finala, Fritz bolji u okršajima s Hrvatom

Bila je to sedma uzastopna pobjeda trećeg tenisača svijeta u osam međusobnih dvoboja s Čilićem, koji je slavio samo u njihovom prvom susretu na ATP Touru, prije sedam godina u Washingtonu, kad je Zverev imao 18 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je to bio slučaj i dan prije u meču s Ramos-Vinolasom, Čilić nije imao dobar ulazak u meč, iako je bio prvi koji je stigao do prilike za 'break'. U četvrtom gemu je propustio 15-40, a onda u sljedećem izgubio servis. Zverev je potvrdio 'break' i poveo sa 4-2 te još jednom zaprijetio 'breakom' (30-40) u sedmom gemu.

Tada je došlo do zaokreta u Marinovoj igri. Prestao je griješiti, što je rezultiralo brojnijim dužim izmjenama iz kojih je većinom izlazio kao pobjednik, a pogreške su se počele uvlačiti u igru olimpijskog pobjednika. Tako je Čilić došao do 'breaka' za 4-4, Izvukao 15-30 u sljedećem gemu s tri uzastopna poena i potom došao do set-lopte. Zverev je u tom trenutku napravio prvu dvostruku pogrešku u meču i Marin je nizom od četiri gema došao do prvog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Scenarij drugog seta nalikovao je prvom. Zverev je iskoristio Čilićeve pogreške za 'break' u trećem gemu, a u petom je došao do 0-40, nove tri prilike za oduzimanje servisa. Čilić je odlično reagirao, napravio niz od pet poena i održao nadu da i u drugom setu može doći do rezultatskog preokreta.

I dočekao je priliku. U osmom gemu je imao 15-40 i prednost, ali je Zverev odgovorio tako što je na dvije od tri 'break-lopte' zabio aseve. Marin je dočekao još jednu priliku u desetom gemu. Centimetri su ga dijelili od 'breaka' za 5-5, jer je kod 30-40 lopta koju je odigrao Zverev zapela za vrh mreže, ali se prevalila na Čilićevu stranu terena. Dva poena poslije Zverev je izborio odlučujući set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, već u prvom gemu Čilić je po treći put u meču izgubio servis što se pokazalo presudnim za konačan ishod. Naime, Zverev je u trećem setu sjajno servirao, promašio svega četiri prva servisa i izgubio samo dva poena na početnom udarcu, ne dopustivši Marinu da dođe do prilike za novi preokret. Na meč-loptu Zverev je zabio svoj 11. as i nakon dva sata i 17 minuta borbe došao do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zverev u osmini finala čeka boljeg iz dvoboja Amerikanca Sebastiana Korde i Talijana Lorenza Musettija.  

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo