dobar start hrvata / Ćorić preko Zvereva prošao u 2. kolo ATP-a u Madridu i pridružio se Čiliću i Karloviću

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ćorića će u 2. kolu čekati pobjednik dvoboja dvojice francuskih tenisača, 13. nositelja Lucasa Pouillea i kvalifikanta Pierre-Huguesa Herberta

9.5.2017.
17:31
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski tenisač Borna Ćorić svladao je Nijemca Mischu Zvereva sa 6-3, 7-6 (5) u 1. kolu turnira Madridu te se pridružio Ivi Karloviću i Marinu Čiliću u drugom kolu četvrtog ovosezonskog natjecanja iz Masters 1000 serije, piše Sportnet.

Iako je u finalu kvalifikacija izgubio od Kukuškina Borna je kao sretni gubitnik ipak upao u glavni ždrijeb turnira gdje je u prvom kolu s relativno laganih 6:3, 7:6 svladao Nijemca Mischu Zvereva i prošao u drugo kolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Zvereva išao prvi servis, Borna je u svim drugim segmentima igre nadigrao 31. igrača svijeta i u njihovom prvom ogledu došao do glatke pobjede.

U prvom su setu oba tenisača imala popriličnih poteškoća s čuvanjem servisa. Borna je u prvoj igri spasio dvije break-lopte, da bi zatim u sljedećoj prokockao tri. Pri vodstvu 2:1 Hrvat ipak dolazi do breaka, ali ga Zverev odmah i vraća. Niz oduzetih servisa okončao je Borna novim breakom u idućem gemu, prednost je zadržao do kraja seta i sa 6:3 priveo set kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom su setu oba igrača držala svoj servis, obojica su imala po dvije prilike za break, ali set je otišao u trinaestu igru. Tri je mini-breaka napravio Borna, dva Zverev, drugom meč-loptom, sa 7:5 u tie-breaku, Borna prolazi u drugo kolo.

Tamo će snage odmjeriti s pobjednikom dvoboja Pouille - Herbert. Lucas Pouille slovi za velikog favorita protiv sunarodnjaka koji se u glavni ždrijeb probio kroz kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Karlović je u prvom meču, nakon točno tri sata igre, svladao Španjolca Roberta Bautistu Aguta sa 7-6 (4), 6-7 (9), 7-6 (7) u dvoboju u kojem je realizirao sedmu meč-loptu, a spasio ih četiri. Marin Čilić je bio slobodan u 1. kolu, a u drugom čeka boljeg iz dvoboja Fernanda Verdasca i Alexandera Zvereva, piše Sportnet.

ATP Madrid - 1. kolo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Mischa Zverev (Njem) 6-3, 7-6 (5)

IVO KARLOVIĆ (HRV) - Roberto Bautista Agut (Špa) 7-6 (4), 6-7 (9), 7-6 (7)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ryan Harrison (SAD) - Bernard Tomić (Aus) 7-5, 4-6, 6-2

Nicolas Almagro (Špa) - Tommy Robredo (Špa) 6-3, 3-6, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diego Schwartzman (Arg) - Albert Ramos-Vinolas (Špa) 6-1, 6-3

Benoit Paire (Fra) - Pablo Carreno Busta (Špa) 6-3, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. kolo

David Goffin (Bel/9) - Florian Mayer (Njem) 7-6 (3), 6-0 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo