VELIKI USPJEH / Hrvatska dobila i drugog predstavnika u četvrtfinalu teniskog turnira u Madridu iz serije Masters 1000

Image
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Nakon što je jučerašnjom pobjedom u četvrtfinale turnira prošla Petra Martić, danas joj se u muškoj konkurenciji u toj fazi natjecanja pridružio Borna Ćorić

2.5.2023.
19:55
Dejan Rakita/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira iz serije Masters 1000 u Madridu. Ćorić je nakon tri sata i 26 minuta igre u 4. kolu svladao Španjolca Alejandra Davidovicha sa 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5).

Image
FINALE ZA POVIJEST /

Nakon naknadnih izračuna službeno je objavljeno: Srušen rekord gledanosti iz 2015. godine

Image
FINALE ZA POVIJEST /

Nakon naknadnih izračuna službeno je objavljeno: Srušen rekord gledanosti iz 2015. godine

Prvi set trajao je čak 88 minuta, u svakom od prvih sedam servis-gemova viđena je barem jedna "break-lopta", a svaki je igrač po dva puta gubio svoj servis. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tie-breaku uspješniji je bio Španjolac, Ćorić je vodio sa 4-3 i imao dva poena na svom servisu, ali oba je izgubio. Davidovich je zatim stigao do dvije set-lopte, prvu na svom servisu nije realizirao samo da bi Ćorić na drugu napravio dvostruku servis pogrešku. Ćorić je razočaranje nakon izgubljenog tijesnog prvog seta uspio potisnuti i odmah u prvoj igri drugog oduzeti servis Davidovichu. Tu je prednost uspješno čuvao, štoviše kod vodstva 5-3 još je jednom napravio break i osigurao da prvi servira u trećem setu.

U odlučujućem trećem setu prvi je do prednosti stigao Davidovich breakom za 4-3, ali Ćorić je uspio odmah uzvratiti pa je o konačnom pobjedniku odlučivao još jedan tie-break. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak dogodio se kod rezultata 5-5 kada je nakon duže izmjene udarac s osnovne linije jedan Ćorićev udarac zapeo za vrh mreže, loptica se ipak prevalila na Davidovichevu stranu pa je meč-loptu dobio naš igrač te ju odmah i iskoristio.

Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv Nijemca Daniela Altmeiera, koji je u glavni turnir ušao kao lucky loser, a onda nanizao četiri pobjede, posljednju sa 6-3, 6-0 protiv Španjolca Jaumea Munara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga naša predstavnica u četvrtfinalu ženske konkurencije ovog prestižnog turnira, Petra Martić, snage će odmjeriti sa najboljom tenisačicom svijeta, Igom Swiatek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo